Tirsdag, 10. september 2013 — af Karina Didriksen

Dennis Ritter: En lettelse at springe ud

Dennis Ritter.
Dennis Ritter.
Foto: AOP
TV-værten frygtede negative reaktioner i sportsmiljøet, da han valgte at stå frem som homoseksuel.

41-årige Dennis Ritter var gift med sit arbejde på DR Sporten, indtil han som 30-årig valgte at tage det store skridt og springe ud som homoseksuel.

- Jeg erkendte, at muren, der hele tiden stod foran mig, kun ville blive større. Hvis jeg nogensinde skulle kravle over muren, skulle det til at være. Jeg var fyldt med frygt over at skulle stå frem som homo i sportsmiljøet, men oplevede det som en kæmpe lettelse. Jeg mødte kun positive reaktioner, og også min familie reagerede forbavsende positivt, siger TV 2-værten til BT og tilføjer:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- I en periode var jeg bange for at skuffe folk og gøre dem kede af det. Men da de følelser havde lagt sig, var der kun lettelsen tilbage. Det var slet ikke så farligt at springe ud, som jeg havde frygtet. Muren var væk, og jeg kunne endelig se fremad. Jeg var ikke længere bare en ”mystiker”, jeg var pludselig blevet et menneske. Det var en ubeskrivelig følelse.

Dennis Ritter var lang tid om at finde ud af, hvor han hørte til, da han voksede op i et miljø, hvor der ikke fandtes homoseksuelle. Til sidst indså han, at han var nødt til at tage masken af, hvis han ville videre i sit liv og blive lykkelig.

Rigtig lykkelig blev han, da han mødte sin nuværende mand, 34-årige Morten Toft, som han giftede sig med sidste år efter otte år som kærester.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden