28. maj. 2020
Af Helle Skram de Fries

Derfor er Silas Holst lykkeligere end lykkelig

Silas Holst
Silas Holst
Foto: Hanne Juul
Multitalentet Silas Holst svæver på en lyserød sky at lykke og kan slet ikke få armene ned.
Fra han var en lille dreng, der på egen krop oplevede, at dansen gav ham den selvtillid, mobning havde ødelagt, har Silas Holst drømt om at få sin egen danseskole.
Nu – i en alder af 37 – er drømmen endelig realiseret. Silas Holst er så lykkelig, at han næsten glemmer at trække vejret, da BILLED-BLADET taler med ham. Sammen med vennen Benjamin Martin åbner Silas Holst nu sin helt egen danseskole. BILLED-BLADET har tilladelse til at bringe foto af Silas og Benjamin fra Silas Holst instagram.
https://imgix.billedbladet.dk/capture_silas_danseskole_2.jpg
Foto: Privat

Ovenud lykkelig

-Tidligere har jeg haft et lille selskabslokale, jeg lejede tre gange om ugen. Nu åbner Benjamin og jeg et kæmpedansehus i Rødovre, dansestudie.dk, med næsten 500 kvadratmeter. - Det er en plan, vi har arbejdet med længe. Nu er alle papirer underskrevet, og jeg er ovenud lykkelig! Planerne for den nye danseskole på Roskildevej i Rødovre er mange og vidtrækkende.

Det bliver vildt

- Det bliver vildt. Vi fået et drømmehold af instruktører. De 15, vi havde på vores ønskeliste, har sagt ja. - Blandt andre Toniah Pedersen, der træner til ”Vild med dans” og Nelly, der danser for J-Lo (Jennifer Lopez), jubler Silas Holst og fortæller, at den samlede instruktørliste offentliggøres snarest. - Jeg kommer selv til at have seks-syv hold om ugen. Det kan fint passes ind med mine øvrige ting, Når jeg spiller forestillinger, har jeg jo fri i dagtimerne. Udover det faste instruktørhold bliver der flere gæsteinstruktører – blandt andre fra ”Vild med dans”.

Vild med dans-vinder med

- Jakob Faurby kommer på vores” same sex dance”-hold, fortæller Silas Holst, der i 2019 vandt ”Vild med dans” sammen med skuespilleren Jakob Faurby.
https://imgix.billedbladet.dk/20191108_hjp3464_1.jpg
Der er tre kæmpe sale på den nye danseskole. - Der vil være dans for alle niveauer i alle genrer. Fra begyndere til professionelle. Fra børn til seniorer. Fra Vild med dans, ballet, hip-hop til samesex-dance, locking, step, jitterbug, hold til folk med særlige behov mm.

Et hyggested

- Min drøm er, at det også bliver et hyggested, hvor folk bliver hængende lidt, når de har været til dans. - De næste tre måneder skal huset renoveres, så holder vi et brag af en åbningsfest til august.

God mavefornemmelse

- Da vi havde skrevet under, havde jeg brugt mange penge den dag. Men da jeg vågnede dagen efter, var jeg lykkelig helt ned i maven. - Så ved jeg, det er rigtigt. Min mavefornemmelse plejer at holde stik. Og se solen skinner!

Læs mere om: