Derfor foretager TV 2 kæmpe ændring i X Factor

Nikoline Steen Kristensen og Lise Rønne.

Nikoline Steen Kristensen og Lise Rønne.

Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix
Semifinalen vender op og ned på "X Factor"s vanlige struktur.

Normalt er semifinalen i "X Factor" en nervepirrende oplevelse, og i år har TV 2 valgt at skrue dramaet en tand op, når ikke blot en, men to deltagere sendes hjem. 

Alle de resterende fem deltagere har forberedt sange til begge aftenens temaer "Horns" og "Unplugged", men kun fire får lov at synge begge.

En ting er dog som det plejer i semifinalen: deltagernes skæbne er udlukkende i hænderne på seerne. For første gang i denne sæson har dommeren ikke noget at skulle have sagt, når finalisterne skal findes. 

To etaper

Udskilningsløbet der skal afgøre, hvem der ender med en finaleplads kommer til at foregår over to etaper. 

Først skal samtlige deltagere på scenen enkeltvis med deres "Horns"-sang. En sang der skal akkompagneres af blæsere. 

Herefter bestemmer seernes stemmer suverænt, hvem første deltager der stemmes hjem bliver.

Stemmerne nulstilles og de fire deltagere starter nu forfra i kampen om de eftertragtede finalepladser, når de indtager scenen med deres sang nr. to under teamet "Unplugged". 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Corona er blandt årsagern til ændring

Ændringen i programmet sker bl.a. på grund af coronapandemien. Det fortæller underholdningschef Dorte Borregaard til TV 2:

- I år har vi fra start valgt, at ingen skulle stemmes hjem i første show. Det skyldes i første omgang, at vi gerne ville sikre os, hvis uheldet skulle være ude, og nogen af deltagerene fik coronavirus. Det har også den fordel, at seerne lærer deltagerne lidt bedre at kende, når ingen ryger hjem i første show. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden