Tirsdag, 10. november 2020 - af Stine Ramlyng

Derfor skal Sofie Lindes blå kjole på Nationalmuseet

Sofie Linde
Sofie Linde
Foto: Thomas Laursen
Da Sofie Linde i september stillede sig frem på scenen til ZULU Comedy Galla og fortalte om en krænkelse fra en DR-chef, hun oplevede som 18-årig, skrev hun sig selv ind i Danmarkshistorien.

Iført en dueblå, knælang kjole med flæser og blå påsyede sten har tv-vært Sofie Linde sikret sig en plads i historiebøgerne.

Tre år efter den første MeToo-bølge stillede hun sig frem på scenen til Zulu Comedy Gallashow og fortalte, hvordan hun som 18-årig var blevet udsat for, at en "stor tv-kanon" på DR havde krævet seksuelle ydelser af hende. Gjorde hun ikke det, ville han ødelægge hendes karriere.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skete dog som bekendt ikke for den i dag så succerige tv-vært.

Sofie Linde startede helt ny MeToo-lavine

Med talen startede tv-værten nemlig en helt ny MeToo-lavine af beretninger fra kvinder om sexchikane og krænkelser ikke bare i medierne, men også i det politiske liv og inden for en lang række brancher.

Nationalmuseet gemmer Sofies kjole

Og det har nu fået Nationalmuseet til at melde sig på banen. For her indsamler man nemlig genstande, der fortæller en Danmarkshistorie, og museet har derfor sikret sig Sofie Lindes blå kjole, fordi den relaterer sig til den danske #MeToo-bevægelse. Det skriver Politiken.

- Det er en begivenhedsdragt, der ikke bare er tidstypisk, men er knyttet til begivenheder og en samfundsmæssig konsekvens, der har spredt sig som ringe i vandet, fortæller samlingschef Bobo Magid til Politiken.

Kjolen bliver nu lagt ned i gemmerne på Nationalmuseets magasiner, så den senere kan bruges i udstillinger eller i forskningsmæssig sammenhænge.

Se flere af Sofie Lindes farverige outfits i galleriet herunder:

Galleri: Sofie Lindes flotte X Factor-outfits 2019

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden