15. apr. 2019
Af Niels Burgos

Døde efter optagelserne: Peter Ingemanns rørende farvel til Leon fra Vadehavet

Peter Ingemann
Peter Ingemann
Foto: Thomas Laursen
I sidste afsnit af Peter Ingemann og Vestkysten møder vi vadehavsbonden og fåreavleren Leon. Nu er Leon død - og det har berørt Peter Ingemann dybt.

Fem mandage har Peter Ingemann taget os med på sin fantastiske rejse ... på knallert ... med 30 km i timen ... 1064 km fra Skagen i nord til grænsen i syd.

Den 15. april gik sidste afsnit over skærmen - og her blev vi også revet med af Peter Ingemanns enestående evne til at finde de gode historier og spændende personer på sin vej.

Et helt unikt menneske

En af de personer, som gjorde indtryk på Peter Ingemann, var vadehavnsbonden og fåreavleren Leon, som vi mødte i sidste afsnit af den populære serie. Desværre døde Leon efter optagelserne var slut - og på sin Instagam-side har Peter på vegne af hele produktionsholdet skrevet en smuk, sidste hilsen til Leon. Vi har fået lov at bringe den her:

"I aften sender vi sidste afsnit af "INGEMANN OG VESTKYSTEN" på TV 2. På det sidste stykke mod grænsen er jeg så heldig at møde vadehavsbonden og fåreavleren Leon. Jeg tilbragte et par timer i selskab med et helt unikt menneske. Et stort stykke dejligt liv - og helstøbt optimisme. Leon var det som Vestkysten er bygget op af. Gæstfrihed, entrepreneur-ship, gåpåmod, positivisme - også når ting var svære og vilkårene hårde derude på den yderste kant af Danmark. Livets ubarmhjertige vilkår ville at Leon, dybt tragisk, døde af en blodprop nogle måneder efter optagelsen. Alt for for ung, alt for stærk og fuld af liv og alt for elsket af sine børn og familie - til at forlade denne jord så tidligt. Jeg og resten af holdet sender de dybeste og varmeste tanker til familien og selvom vi kun tilbragte kort tid sammen med Leon så ved vi fra de pårørende og vennerne hvor elsket Leon var. Og vores korte møde bekræftede til fulde hvor stor og varm en mand han var. ÆRET VÆRE DIT MINDE LEON - og tak for at vi måtte møde dig!

Kh Peter Ingemann, Mads (fotograf), Oliver (produktionsleder), Bjarke og Peter (tilrettelæggere og redaktionschef)."

Læs mere om: