Dramatisk aften: Chok i Vild med dans

Sara Bro og Morten Kjeldgaard

Sara Bro og Morten Kjeldgaard

Foto: Hanne Juul
Det blev Kristian Bech og Mille Funk, vi måtte sige farvel til i fredagens "Vild med dans".

Tredje program blev sidste stop på "Vild med dans"-rejsen for Kristian Bech og partner, Mille Funk, hvis cha-cha-cha ikke overbeviste seerne om, at de skulle videre. 

Det blev en dramatisk aften, der bød på et kæmpe chok, da Sara Bro og Morten Kjeldgaard endte i omdans mod Kristian Bech og Mille Funk. 

Mange havde regnet med, at Vicky Knudsen ville havne i omdans, efter hun sidste uge slog Lars Krogh Jeppesen på målstregen i sæsonens første omdans. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Ifølge BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert Lone Vandborg kan der være særligt en grund til, at Vicky Knudsen endte med at blive sendt direkte videre denne uge.

- Der er ingen tvivl om, at Vicky på aftenen dansede klart dårligst ud af samtlige nydansere. Hun fik kun 10 point af dommerne, hvilket var langt mindre end resten af feltet, og derfor har hun nok fået mange sympati-stemmer fra seerne, vurderer Lone Vandborg og fortsætter: 

- Og det var ikke kun os seeere, der blev overraksede over, at hun gik videre. Hun virkede også selv noget overrasket. 

Nydanserne i omdans, Kristian Bech og Sara Bro, var efter dommerenes pointgiving blevet placeret i den nederste midte af feltet. Og ifølge Lone Vandborg er det et farligt sted at være:

- Det er en placering hvor man ikke samler mange stemmer, fordi seerne vurderer, at man ikke helt er i fare. De par der ender, hvor Kristian Bech og Sara Bro gjorde, kan derfor hurtigt blive glemt af seerne, og så ender man nemt i omdans. 

At Kristian Bech endte i omdans, kom ikke bag på Lone Vandborg: 

- Kristian var for hurtig i musikken igennem sin cha-cha-cha, siger hun. 

At Sara Bro måtte i omdans, synes hun derimod var uretfærdigt: 

- Jeg synes at dommerne var meget hårde ved Sara Bro. Hun leverede en rigtig god jive med fart i fødderne, hun fulgte Morten godt, og hun holdt takten fint. At de røg helt ned på en 4. sidsteplads ud fra dommernes pointgivining var uretfærdigt. 

For første gang denne sæson var der to ønskedanse på programmet, nemlig en street-dans fra Faustix og Asta Björk samt en moderne dans fra Nukâka Coster-Waldau og Silas Holst. 

Lone Vandborg er dog ikke helt vild med den måde ønskedansene bliver bedømt på overfor de traditionelle standard- og latin-danse:

- Det er virkelig svært at bedømme ønskedansene op imod latin og standard, som har så faste regler, som de har, og som de fire dommere kender alt til. I ønskedans er reglerne mere frie, og det er derfor svært, ikke at bedømme dem højt, siger Lone Vandborg og tilføjer:

- Jeg havde heller set, at alle danserne havde danset ønskedans i samme uge, så sammenligningsgrundlaget var mere lige. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden