18. sep. 2021
Af Marie Krakau

Efter to danse: Derfor måtte Jannie Faurschou forlade Vild med dans

Jannie Faurschou og Martin Reichhardt.
Jannie Faurschou og Martin Reichhardt.
Foto: Jesper Sunesen
Jannie Faurschou og Martin Reichhardt blev første par ude af dette års "Vild med dans".

Efter en nervepirrende omdans mellem skuespiller Jannie Faurschou og partner Martin Reichhardt og marathonløber Abdi Ulad og partner Malene Østergaard, endte Jannie Faurschou som første nydanser ude af dette års "Vild med dans".

Hvorfor det netop blev skuespilleren, der måtte forlade programmet har vi spurgt vores erfarne "Vild med dans"-ekspert Lone Vandborg om.

- Jannie Faurschou blev aldrig rigtig gode venner med dansen, siger hun og fortsætter:

- Trods en bedre præstation denne gang end i første program - og en præstation, der særligt blev bedømt betydeligt højere af dommer Jens Werner - blev hun aldrig et med dansen på et danseteknisk plan, selvom hun tydeligt nød at være på gulvet.

På trods af dette havde hun faktisk mange odds md sig, da det stod klart, at det var Abdi Ulad, som hun skulle i omdans mod, forklarer Lone Vandborg.

- Jannie dansede cha-cha-cha, mens Abdi dansede vals, og i omdans plejer en hurtigere dans med mere gang i den ofte at vinde, men sådan gik det ikke her, og det kan godt overraske lidt. Jeg tror, at det generelt har været tæt i bunden af feltet, men til syvende og sidst har hendes fanbase ikke kunne trække nok, siger Lone Vandborg, der spår at Abdi Ulad også godt kunne havne i omdans i næste uge:

- Det ville være overraskende, hvis han ikke ender i omdans igen næste fredag. Efter denne uges nervepirrrende kamp, gør han sig nok også klar til det i de kommende træninger, siger hun.

Videre på trods af bundplacering

På trods af en bundplacering fra dommerne både denne fredag og i sidste uge, blev det ikke Jacob Haugaard og Camille Dalsgaard, der røg i omdans. Hvorfor har "Vild med dans"-eksperten en sikker analyse af.

- Rent placeringsmæsssigt efter dommernes pointgivning burde han jo ryge i omdans. Men han har en større fanbase end både Jannie Faurschou og Abdi Ulad, og i starten af "Vild med dans", skal man trække meget på den. Seerne har ikke lært nydanserne rigtigt at kende endnu, og derfor kræver det en stor fanbase, der stemmer, forklarer hun.

På spørgsmålet om hvorvidt Jacob Haugaard mon ender i næste uges omdans mener Lone Vandborg, at det skal man ikke nødvendigvis konkludere:

- Han kunne meget vel undgå omdans i næste uge også. Vi er ikke langt nok henne i forløbet til, at den stærke fanbase bliver udfordret endnu, siger hun.

Stærk indikation af sæsonens favoritter

Spørger man BILLED-BLADETs "Vild med dans"-ekspert Lone Vandborg skal aftenens største sejr tilskrives Lise Rønne og partner Silas Holst, der generobrede føstepladsen efter dommernes karaktergivning. Efter sidste uges vals delte de pladsen med Mascha Vang, og deres topplacering for jiveen fredag aften måtte igen deles - denne gang med Freja Kirk og Claudia Rex.

- Lise og Silas' jive var imponende god. Hun var let på gulvet og hurtig på fødderne i en dans, hvor det ikke er let af være så hurtig, og slet ikke så tidligt i et "Vild med dans"-forløb, siger Lone Vandborg, der godt ville have set et lidt andet udfald af dommers karaktergivning:

- Jeg synes sagtens, at hun kunne have siddet alene på førstepladsen efter dommerens karakterer.

For Lone Vandborg var program nr. 1 allerede et godt pejlemærke for, hvilke nydansere, som resten af feltet skal passe på, og denne fredag cementerede det sig, hvem der kan ende med at kæmpe om "Vild med dans"-tronen.

- Ligsom i sidste uge var Pernille Blume rigtig dygtig. Hun var en fornøjelse at se på gulvet, siger Lone Vandborg, der bemærker, at Blume så ud til at have danset sig varm i sidste uge og denne gang kunne give mere slip:

- Pernille Blume dansede sig fri i går aftes. Hun bliver Lise Rønnes store konkurrent rent teknisk. Forstætter de begge ad det spor som de har lagt i de første to programmer, er der lagt op til en forrygende topkamp mellem Rønne og Blume, afslutter Lone Vandborg.

Læs mere om: