Fredag, 3. juni 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Efter otte års pause: Nu vender de endelig tilbage på TV 2

Camilla Martin og Morten Ankerdal

Camilla Martin og Morten Ankerdal

Foto: Ulrik Jantzen/TV 2
TV 2 har sikret sig rettighederne til at sende herrelandsholdets kampe, og fodboldfesten begynder fredag aften, hvor Kasper Schmeichel og co. skal møde Frankrig.

Efter sommerens vanvittige EM, er fodboldlandsholdet nærmest mere populært end nogensinde før, og nu vender de tilbage på skærmen – tilmed på TV 2.

For når landsholdet fredag aften spiller den første af seks Nations League-kampe, kommer det til at foregå på ”hele Danmarks hjemmebane”, som TV 2 kalder sig selv. 

Stærk startopstilling

Det er otte år siden, at tv-stationen senest havde rettighederne til at sende herrelandsholdets kampe, men nu vender Kasper Hjulmand og hans tropper altså tilbage på kanalen. 

De seneste år er det Discovery Networks, der har haft rettighederne til at sende kampene, men TV 2’s nye aftale med UEFA betyder, at man frem til minimum 2028 vil kunne følge landsholdet på deres kanaler.

I den forbindelse har TV 2 også sat en stærk startopstilling, som fremover skal holde seerne i hånden både før, under og efter kampene. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Herrelandsholdet har de seneste dage været på træningslejr i Helsingør. 

Foto: Mikael Rieck

Rutinerede og nye kræfter 

Morten Ankerdal og Camilla Martin skal være værter, mens eksperterne i studiet kommer til at bestå af blandt andre de tre tidligere landsholdsspillere Brian Laudrup, Kenneth Perez og Mads Junker.

Thomas Kristensen og Morten Bruun skal kommentere det danske herrelandsholds kampe, og derudover vil der være en række fodboldreportere og -kommentatorer klar til at dække de store kampe.

- Jeg glæder mig til, at vi nu kan sætte vores eget 'TV 2-præg' på dækningen af herrelandsholdet. Og jeg glæder mig til at opleve, når det redaktionelle hold, som vi har sat sammen over de seneste år, skal guide danskerne gennem de store fodboldbegivenheder. Det har været vigtigt for os at sammensætte et team med personligheder, der både er fagligt stærke, men som du også kan føle dig i godt selskab med. En blanding af kendte, garvede profiler, og nye unge talenter, der kan give et friskt pust, udtaler Kristian Hyldgaard, kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X. Han fortsætter:

- Og de kommer i ilden lige fra starten, for i samarbejde med DBU har vi lavet en fanzone i fælledparken, hvor TV 2 vil omfavne fællesskabet - og invitere alle indenfor til 14 dages fodboldfest og storskærm. Her er vores hovedstudie placeret under UEFA Nations League, og i den periode viser vi store internationale landskampe hver aften, siger Kristian Hyldgaard.

Fire landskampe i juni

Danmarks fire første Nations League venter lige om hjørnet, og den første skal spilles allerede fredag aften, hvor modstanderne er Frankrig. Man kan se med på TV 2 fra klokken 20.00

Fredag 3. juni, Frankrig-Danmark

Mandag 6. juni, Østrig-Danmark

Fredag 10. juni, Danmark-Kroatien

Mandag 13. juni, Danmark-Østrig

Til september venter der yderligere to Nations League-kampe, hvor Danmark igen skal møde Kroatien og Frankrig.

Til november begynder VM i Qatar, og både DR og TV 2 sender slutrunden. 

TV 2 har en stærk startopstilling klar til at dække herrelandsholdets kampe. 

Foto: Ulrik Jantzen

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden