9. aug. 2016
Af Birgitte Engen

Emil Midé Erichsen: - Min OL-drøm brast i Valbyparken

Emil Midé Erichsen
Emil Midé Erichsen
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Lige nu kommenterer Emil Midé Erichsen sejlsport under OL sammen med sin far, Mikkel Beha Erichsen. Men for få år siden stod han selv til at deltage i OL. Sort uheld ødelagde drømmen.

Skipperen på det gode skib Havana, Emil Midé Erichsen, var som teenager en af Danmarks dygtigste unge sejlere og et kommende OL-medaljehåb.

LÆS MERE: Mikkel Beha og Emil: - Kronprins Frederik skal være hjertelig velkommen i OL-studiet

Han kæmpede for at komme med til OL i London i 2012, hvor han skulle sejle laserjolle. Hans store drøm var at få erfaring under OL i London og vinde en medalje i Rio i år.

Drømmen brast, da korsbåndet sprang

Men drømmen brast bogstaveligt talt, da Emil var 19 år gammel. Han sprængte et korsbånd i knæet under leg med en windsurfer sammen med broren Theis.

- Vi havde fået fingrene i sådan et board med fire store, terrængående hjul på, og så kunne man sætte et sejl på det, og så kunne det vippe. Så lå vi og ræsede rundt på nogle grusstier ude i Valbyparken, fortæller Emil til BILLED-BLADET.

- Der var fart på, og det gik rigtig godt, lige indtil jeg væltede. Der er sådan nogle fodstropper på sådan et board, og da jeg stod i de dér fodstropper, væltede jeg forover, og så fik mit knæ et vrid, og det forreste korsbånd knækkede, siger Emil.

Knæet blev inficeret under operationen

Da skaden skete i 2009, tænkte Emil Midé Erichsen, at der var god tid til OL i London i 2012. Men alt gik galt. Ved et uheld under operationen fik Emil en stafylokok-infektion i knæet, og fejlen blev opdaget for sent. Da havde bakterierne spist det nye korsbånd og endnu mere inden i knæet.

SE VIDEOEN: Emil og Theis har fået kærester: - Vi har været heldige

Det kostede indlæggelse og lang penicillin-behandling, og først et helt år efter fik Emil den sidste knæoperation. Da var den flotte unge toptrænede sejlers muskler svundet helt ind.

Fysioterapeutens barske besked

Ni måneder inde i genoptræningen spurgte Emil sin fysioterapeut, om han nogen sinde kom til at sejle på eliteplan igen. "Nej, det gør du ikke, Emil", var det barske svar.

- På en måde var det ret fedt, at det var en professionel udefra, der kunne tage den beslutning for mig. For jeg kunne ikke tage den selv, siger TV 2's nye dygtige sejlsportsekspert Emil Midé Erichsen, som altså alligevel kom med til OL i Rio.

Læs hele Emils egen fortælling om den voldsomme oplevelse i BILLED-BLADET i denne uge.

Læs mere om: