13. jun. 2021
Af Stine Ramlyng

Emil og Theis Midé Erichsen: Det gør os kede af det

Emil Midé Erichsen og Theis Midé Erichsen
Emil Midé Erichsen og Theis Midé Erichsen
Emil Midé Erichsen og hans bror Theis var torsdag inviteret i Go'Morgen Danmarks studie for at tale om skrald i naturen. Og det kom der en ærlig snak ud af, hvor Emil og Theis satte ord på deres følelser om emnet.

Det flyder med plastik i naturen, og det skal der sættes en stopper for. Det mener de to brødre fra "Kurs mod fjerne kyster", Emil og Theis Midé Erichsen, som var i Go'Aften Danmark for at tale om emnet i forbindelse med Verdenshavenes Dag.

Og brødrene havde ét klart budskab: Saml dit skrald op og pas på verdenshavene!

Det er tankeløst

Theis Midé Erichsen, der bor på en husbåd, ser dagligt, hvordan båden er omgivet af skrald i vandet.

- Det kan selvfølgelig være et uheld med en måge, der har gaflet noget skrald og tabt det, men det er jo tankeløst bare at smide sit skrald på gaden, lyder meldingen fra Theis til værterne Lasse Sjørslev og Janni Petersen, der viste brødrene billede-eksempler med plastik i blandt andet havene.

Voldsomme billeder

- Det gør mig ked af det. Mere end noget andet, tror jeg bare, at jeg bliver ked af det. Som Theis også siger; jeg forstår det simpelthen ikke. Det forgår jo ikke sådan noget affald her, når man ser på verdensplan, var Emil Midé Erichsens reaktion på de voldsomme billeder.

Indonesion var rigtig slem

Brødreparret har set lidt af hvert under deres rejser med blandt andet at lave "Kurs mod fjerne kyster" og særligt Indonesion husker de som værende rigtig slem.

- Første udfordring er at få sat en stopper for, at der kommer mere plastik ud, og så er den næste udfordring så at prøve at få ryddet op, sagde Emil Midé Erichsen med en klar opfordring til at alle rydder deres eget skrald op efter sig.

Læs mere om: