9. dec. 2015
Af Karina Didriksen

Englen Michael fra Juleønsket: Spillede stor rolle i Hollywood-serie

Allan Hyde.
Allan Hyde.
Foto: Birger Storm
Skuespilleren Allan Hyde, der spiller englen Michael i årets TV 2-julekalender, boede i USA i over tre år, hvor han medvirkede i den succesfulde vampyrserie ”True Blood”.

Skuespilleren Allan Hyde kan i øjeblikket opleves som vogter-englen Michael i TV 2-julekalenderen ”Juleønsket”.

Han er blot 25 år, men har allerede en lang og succesrig skuespillerkarriere bag sig. Allan Hyde var nemlig kun 19 år gammel, da han landede en stor rolle i den amerikanske TV-serie ”True Blood”.

Allan Hyde gik i 3. g på Sankt Annæ Gymnasium i København, da han modtog et opkald fra en agent i USA, som ledte efter en skuespiller, der skulle spille vampyren Godric i en TV-serie. Kort efter flyttede han til Hollywood.

Allan Hyde vendte hjem til Danmark

- Det var en stor rolle, som kunne skaffe mig mere arbejde. Det blev langsomt mit nye liv. Mit sabbatår blev til tre et halvt år. Jeg gik fra at gå i gymnasiet til at arbejde fuld tid som skuespiller og få betalt mine regninger ved at lave ”True Blood”, har Allan Hyde udtalt til aok.dk.

”True Blood” havde premiere i USA i 2008, og den danske skuespiller medvirkede i serien fra 2009-2012.

Efterfølgende vendte Allan Hyde hjem til Danmark, hvor han de sidste tre år blandt andet har medvirket i fodboldfilmen ”Sommeren 92”, Kanal 5-serien ”Heartless” og musicalen ”Grease”.

allan hyde
Foto: AOP

Læs mere om: