3. sep. 2022
Af Luise Marie Bekker

Esben Dalgaard skal spille Jørgen Ryg i ny serie: Synes du, han ligner?

Jørgen Ryg og Preben Kaas.
Jørgen Ryg og Preben Kaas.
Foto: Børge Walther
Esben Dalgaard siger selv, han er for stor og tyk, men at han rammer Jørgen Ryg meget godt i en ny serie.

Når TV 2’s nye serie “Dansegarderoben” har premiere til næste år, bliver det med Esben Dalgaard i rollen som revyikonet Jørgen Ryg.

– Det er en kæmpe gave – jeg elsker det. At lave portrætter af tidligere levende mennesker, er det allersjoveste. Jeg har efterhånden gjort det et par gange med Glistrup og Kasper Riber Holm, der jo er levende, fortæller skuespilleren, der har gjort sit hjemmearbejde:

– Jeg har set alle revyer – alt det, jeg har kunnet finde. Og jeg har lyttet til meget – der findes mest på lyd, særligt hvis jeg skal finde ham privat.

En stor personlighed

Han synes, det lykkes ham at ramme Jørgen Ryg meget godt.

https://imgix.billedbladet.dk/esben_lille_beskaaret_rieck.jpg
Foto: Mikael Rieck

– Det er en stor personlighed at lægge sig op ad – jeg kan godt ramme hans timing og lyden. Men jeg laver ikke et 1:1-portræt. Vi gør det på vores måde, det skal siges. Jeg ser også ret anderledes ud. Jeg er for stor og tyk og har anderledes hår. Men vi rammer nogle nedslagspunkter, der giver genkendelighed, siger han og ler:

– Og en trompet og en hat kan gøre meget!

Esben Dalgaard gør det klart, at rollen som Jørgen Ryg er en birolle, og at “Dansegarderoben” har fokus på Cirkusrevyens dansepiger.

Læs mere om: