Farvel til Ditte Ylva Olsen i Vild med dans

Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard er ude af \

Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard er ude af "Vild med dans".

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Skuespilleren gav alt, hvad hun havde i sig i kvartfinalen med Morten Kjeldgaard, men det var ikke nok. Johannes Nymark og Claudia Rex vandt omdansen.

Der var drama på dansegulvet fredag aften i "Vild med dans". Helt åbenlyst kæmpede de fire par i kvartfinalen med hvert eneste dansetrin om de eftertragtede tre pladser i semifinalen næste fredag. Og konkurrencen blev benhård.

For første gang skulle alle par bedømmes i to individuelle danse. Dels var der rumba, wienervals og vals på programmet, og dels kastede de fire par sig ud i en argentinsk tango.

Johannes Nymark og Claudia Rex røg i deres første omdans. Mod Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard. Begge par fightede bravt for deres fortsatte danseliv - men seerne sendte Ditte og Morten ud af dansedysten, netop som den nu går ind i den afgørende fase.

Ros til Astrid

Johannes Nymark og Claudia Rex var først på gulvet i aftenens show. De svang sig rundt i en fejende flot wienervals, men dommerne Britt Bendixen og Anne Laxholm mente dog, at parrets trin var en smule for hoppende. Det samlede pointtal blev 32.

Der er langt fra Folketingssalen til en forførende rumba i "Vild med dans"-studiet - men Astrid Krag tog turen. Hun og dansepartneren Thomas Evers Poulsen forførte dommerne, og rockmama Sanne Salomonsen satte ekstra trumf på ved at optræde live med sangen ”Hjem” til parrets rumbatrin.
– Du er den nydanser i dette års cast, der har udviklet sig mest, roste Jens Werner Astrid, inden parret samlet fik tildelt 30 point.

Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard imponerede dommerne i en vals med fornemt fodarbejde.
- Det er jeres flotteste standarddans til dato, lød det fra Jens Werner, mens Britt Bendixen savnede mere indlevelse: - Jeg vil ha’ mer’, udbrød hun.
Parret fik 29 point.

Silas Holst skulle danse sin absolutte yndlingsdans, en rumba med Sara Maria Franch-Mærkedahl. På forhånd havde Silas annonceret, at det ville blive hans mest blottede og nøgne dans i "Vild med dans" nogensinde - og den præstation blev belønnet. Parret høstede hele 37 point for deres sublime rumba.

Tango for alle

Derpå var det tid til at forkæle seerne med fire gange argentinsk tango. Fordi alle par skulle danse samme dans, havde dommerne en enestående mulighed for at sammenligne nydansernes færdigheder.

- Jeg er målløs over, hvor langt du er kommet, lød de rosende ord fra Anne Laxholm til Astrid Krag, inden parret fik 32 point.

Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard scorede 33 point og blev hyldet af Nikolaj Hübbe: - Jeg synes, det var meget, meget veldanset, sagde han.

Igen var Johannes og Claudia samt Sara Maria og Silas dog absolutte topscorere på pointtavlen. Begge par med flotte 37 point.

Herefter var det op til seerne. Astrid Krag og Sara Maria Franch-Mærkedahl røg jublende glade direkte i semifinalen med hver deres respektive dansepartner, mens Johannes Nymark og Claudia Rex måtte i omdans for at få deres semifinaleplads i hus.

Dermed blev det et farvel til Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard, og de to var tydeligvis kede af deres exit.

- Det er skrækkeligt, at vi ikke skal være her igen på fredag, men det er ok, sagde Ditte og lykønskede de øvrige par.

Stilling på point i kvartfinalen:

Sara Maria Franch-Mærkedahl og Silas Holst: 74 point
Johannes Nymark og Claudia Rex: 69 point
Astrid Krag og Thomas Evers Poulsen: 62 point
Ditte Ylva Olsen og Morten Kjeldgaard: 62 point

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden