18. nov. 2011
Af af Thomas Flindt

Finalisterne i Vild med dans 2011 er fundet

"Vild med dans" tabte en stor personlighed, da Tommy Kenter røg ud i semifinalen.
"Vild med dans" tabte en stor personlighed, da Tommy Kenter røg ud i semifinalen.
Foto: Claus Poulsen
Tommy Kenter tabte til ungdommen, da årets finalepar i aften blev fundet.

Nu er vi snart ved vejs ende - om en uge bliver dette års "Vild med dans"-sæson afsluttet, når vinderen kåres i et sandt festfyrværkeri af et show. Men først skulle to af de tre tilbageværende par danse sig til den eftertragtede plads i finalen.

Hvor sidste uges afgørelse virkede en smule forudsigelig, var der i aften ikke mange, der var sikre på semifinalens udfald. Alle tre par havde hver sin styrke, der kunne bringe dem hele vejen til finalen. Men hvem måtte bide i det sure æble og forlade programmet lige inden finalen? Det fandt vi ud af i løbet af de næste par timer.

Tommy Kenters tango-trutmund

Alle par skulle til at starte med ud i en tango, og de skulle blive udfordret på ny. Sidste uge skulle nydanserne to og to danse helt alene på gulvet, men i aften var der hverken hjælp fra nydanser eller dansepartner, da Sophie, Patrick og Tommy skulle danse helt alene i 30 sekunder.

Det klarede de alle flot. Stabile Sophie fik 34 point, Macho Patrick dansede sig til 37 mens Tommy med sin trutmund lagde sig sammen med Patrick i toppen - han fik også 37 point. Sophie og Silas skulle derfor kæmpe sig op i deres næste dans.

Dommerne åbnede for godteposen

Men er der noget Silas kan, så er det at lave dansekoreografi. Hele fire gange i løbet af ugen fik Silas lavet dansen om, men så sad den også lige i skabet! En magisk mambo lamslog dommerpanelet, og de uddelte for første gang i år maximum-point. 40 point til Sophie og Silas, der takkede med en vild jubel. De kunne næsten ikke tro det.

Den blev svær at følge op på, men det var lige præcis, hvad Patrick og Claudia skulle prøve i en jive. Patrick har før udtrykt sin favorisering af standarddansene, og derfor var han også på hjemmebane i jiven. Bokseren knockoutede dommerpanelet og gjorde Sophie kunsten efter - 40 point! Dommerne snakkede i munden på hinanden i ren begejstring.

Nu var Tommy på en næsten umulig opgave. Det ville næsten være for godt til at være sandt, hvis alle tre par gjorde rent bord i deres anden dans. Tommy og Marianne svingede, svang og kyssede så godt de kunne, men det var ikke godt nok. Selvom det er svært at være utilfreds med fire 9-taller, så måtte Tommy og Marianne alligevel ærgre sig over, at de skulle slutte af med færrest point af alle tre par. Kun seernes stemmer kunne sende skuespilleren i finalen.

Finaleparrene blev fundet

Efter pausen var det blevet Christiane Schaumburg-Müllers tur til at danse. The Anthonelli Orchestra slog løs på bongo-trommerne, og ledte Christiane og hendes dansere ud i en sjov og sexet zulu-dans med et moderne touch. God underholdning, men kun en afledningsmanøvre. Alle ventede nemlig kun på én ting.

Dommerne fik absolut sidste ord, der blev brugt fornuftigt med stor ros af de tre modige dansere, før værterne kunne komme til afgørelsen.

Nu var Claus Elming, der havde fået anlagt sig et overskæg i forbindelse med "Movember", og Christiane endelig klar til at sende to par videre i finalen. I semifinalen skal parrene nemlig aldrig i omdans, så deres skæbne lå i seernes hænder. Alle tre par havde i den grad fortjent at ryge i finalen, men kun to af dem ville få sit ønske opfyldt.

Claus og Christiane trak den så langt de kunne før de råbte det første par op... "Patrick og Claudia!"

Det føltes som en evighed før det sidste finalepar blev råbt op. Begge par kiggede håbefuldt på Christiane, før hun råbte: "Sophie og Silas!"

Tommy Kenter havde danset og charmeret sig ind i alles hjerter, men semifinalen blev sidste stop for den karismatiske skuespiller.

Læs mere om: