Først til verdens ende: Så tæt var finalen

De var på farten i 50 dage og krydsede utallige landegrænser.
Alligevel var det kun ganske få timer, der adskilte konkurrenterne i kampen om at nå "Først til verdens ende" på TV 2.
Det var Stephanie og Nicolaj, der kom først til den danske sømandskirke i Singapore, men et langt stykke ad vejen fulgtes de tæt med soldaterkammeraterne Kim og Carsten.
- De to par var fuldstændig side om side helt frem til grænsen til Singapore. Men fordi det er så svært at komme igennem og videre herfra, så var det også her, drengene begyndte at komme bagud, forklarer Louise Runge Erichsen, producent hos Strong Productions, til TV 2.
Tæt finale
Kæresteparret Nicolaj og Stephanie nåede det sidste og afgørende checkpoint i Singapore klokken 14.22, skriver TV 2.
Problemerne ved grænsen gjorde, at soldaterkammeraterne kom i mål godt to timer senere - nemlig klokken 16:26.
Globetrotterne var på farten i cirka 1200 timer, så de to timer til forskel mellem de førende par, var ikke meget.
Søger du abonnement på BILLED-BLADET?Klik her og læs hvordan
Med i finalen var også Marco og Claus, men allerede inden den afgørende etape, var de mange timer bagud.
Far og søn kom i mål i Singapore om aftenen dagen efter soldaterkammeraterne og kæresteparret.


Deltagerne fra "Først til verdens ende" på TV 2.


Ægteparret
Lars og Ulla, der bor lidt nord for København, er gift og nærmer sig pensionsalderen. De har en aftale om at blive 104 år sammen.
Men selv om Lars længe har lovet Ulla at drosle ned for arbejdet i sit firma, så arbejder han nu mere end nogensinde. Nu skal denne rejse give dem tiltrængt tid sammen.
- Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg kan få Lars - uden hans telefon og hans arbejde - og bare være os to sammen. Det har vi aldrig prøvet før, og det er helt surrealistisk, at vi får den mulighed, siger Ulla.


Søstrene
Johanne og Josefine er søstre og oprindeligt fra Aalborg. De har haft en barsk ungdom og gled fra hinanden, efter deres forældre blev skilt. Men selv om de nu bor sammen på Østerbro i København, har de aldrig fået talt ud om de ting, de gik igennem.
- Selv om vi har nogle ting, der skal forløses imellem os, så er vi også rigtig stærke sammen stadigvæk, siger storesøster Josefine, 22.
- Og vi kan sagtens klare det her sammen. Vi giver ikke op, det gør vi ikke, siger Johanne, 20.


Soldaterkammeraterne
Carsten og Kim var udstationeret sammen i Afghanistan. Her blev de bedste venner, men da Kim blev diagnosticeret med posttraumatisk stress syndrom (PTSD), måtte han forlade Forsvaret.
- Da jeg stoppede i forsvaret, og Carsten fik lov til at blive, så kom der helt automatisk en kløft imellem os, siger Kim, 38.
- Ja, så den her tur kan jo gøre, at vi igen kommer rigtigt tæt på hinanden, siger Carsten, 35.
Begge bor på Bornholm.


Kæresteparret
Nicolaj, 27 og Stephanie, 30, er kærester og bor i Hillerød. De købte for halvandet år siden et hus, og efter et år med renovering og byggerod følte de sig mere som kolleger end som kærester.
Nu står parret ved en skillevej. Mens Stephanie er klar til at stifte familie, så er Nicolaj i tvivl, om det skal være nu - og med Stephanie.
- Det er så ubeskriveligt, at vi har fået muligheden for at komme af sted på den her rejse. Det bliver vores livs eventyr. Så må vi jo se, når vi har været igennem syv uger, om det er realiteten, eller om vi har flået hovederne af hinanden, siger Stephanie.


Far og søn
Claus og Marco er far og søn. Da Marco som 16-årig flyttede fra sin mor til sin far, gik han fra at være 'mors dreng' til, at der pludselig blevet stillet krav hjemme hos faderen. Efter flere års konfliktfyldt samvær er forholdet blevet bedre, men Marco, 23, står nu overfor at skulle flytte hjemmefra.
- Det er en fantastisk mulighed at skulle afsted med Marco. Ud over at der venter os eventyr og oplevelser, så håber jeg på, at vi kan begynde at åbne os mere for hinanden og lære hinanden lidt bedre at kende, siger Claus, 57.
Marco bor i Aarhus, mens Claus bor i Hørsholm.