Søndag, 5. februar 2023 — af Luise Marie Bekker

Forfatterne på Dansegarderoben svarer: Havde Dirch Passer virkelig et møde med en dansepige?

Dirch Passer.
Dirch Passer.
Foto: Ritzau Scanpix
Hvad er fiktion, og hvad er virkelighed? Her er svaret på et af de store spørgsmål, der opstår under første afsnit af "Dansegarderoben".

Andreas Bo Pedersen har endnu engang indtaget rollen som Dirch passer – denne gang i TV 2's "Dansegarderoben".

Her ser vi, at Dirch Passer valgte ikke at fortsætte i Cirkusrevyen i 1975, men i stedet blev en del af Holstebrorevyen.

I "Dansegarderoben" møder Dirch Passer den unge dansepige Joy (Marie Reuther) og giver hende sin plante, som han har haft stående i Cirkusrevyen på Bakken.

Joy til venstre med den lille plante fra Dirch Passer til højre i billedet.
Joy til venstre med den lille plante fra Dirch Passer til højre i billedet.
Foto: TV 2

Forfatterne: Vi fandt på det

BILLED-BLADET har spurgt forfatterne på serien, Ditte Hansen og Louise Mieritz, der i deres research til serien har talt med en stor håndfuld tidligere dansepiger på Cirkusrevyen, om der virkelig var en dansepige, der fik den snak med Dirch Passer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Det er vores idé. Vi ved ikke, om han havde en plante, han gav, men vi ved, han stoppede i Cirkusrevyen efter nogle vilde år, hvor hele Danmark kiggede den vej. Og folk husker stadig hans numre …

– Og vi ved, at han stoppede og efterlod Preben med et kæmpe problem. Og sådan noget forplanter sig jo nedad. Men vi ved ikke, om pigerne måtte gå ned i løn. Det er noget, vi har fundet på. Men vi ved, revyen var presset økonomisk og var ved at gå rabundus, siger forfatterne, der derved afslører, at vi ser kvinderne i Cirkusrevyen være utilfredse med deres løn.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden