6. dec. 2015
Af Marianne Singer

Gabi fra Juleønsket holder jul to gange

Marijana Jankovic
Marijana Jankovic
Foto: TV 2
For skuespilleren Marijana Jankovic, der spiller Gabi i TV2's "Juleønsket", stopper julen ikke i december, men fortsætter i januar, når der er serbisk jul.

Tænk at være så heldig også at kunne fejre jul i begyndelsen af det nye år.

Det er en fast tradition for skuespilleren Marijana Jankovic, 33, som netop nu er aktuel i TV 2's julekalender "Juleønsket", hvor hun spiller ærkeenglen Gabi.

- Jeg er fra Montenegro og græsk ortodoks, så vi holder dansk jul den 24. december og så serbisk jul i januar. To meget forskellige julefejringer, fortæller hun til BILLED-BLADET under pressemødet af "Juleønsket".

Marijana er vild med julemaden

Skuespilleren nyder julehyggen og er vild med den dejlige mad, som hører til højtiden.

- Min favoritjulemad er risalamande og risengrød. Og julekonfekt ... søde sager.

Som syv-årig kom hun til Danmark og begyndte hurtigt at følge med i julekalendrene på TV.

- Jeg husker mest Pyrus, som jo også er blevet genudsendt en del gange. Jeg har altid fulgt med i den hyggelige julekalendertradtion og er derfor stolt over selv at være med i en.

Et ønske om fred

På spørgsmålet om, hvad der er hendes favoritjulefigur, svarer hun med et smil: – Jeg elsker rensdyret. De er fine og klodsede, og man kan møde dem i virkeligheden.

Når det gælder juleønsker i år, har hun et enkelt, men stærkt budskab.

– Helt generelt ønsker jeg mig, at al terror skal stoppe. Jeg kan mærke, at jeg er ret urolig omkring det. Det sidste stykke tid har jeg haft lidt svært ved at nyde ting i min hverdag, fordi jeg er bange for, at der skal ske ting i verden. Jeg ønsker mig bare fred.

Læs mere om: