16. aug. 2016
Af Ken Richter

Gutterne på kutterne i TV i aften: Nu nyder de ferien på Kreta

"Gutterne på kutterne" er fra venstre Jan, Johnny, Jesper og Bo
"Gutterne på kutterne" er fra venstre Jan, Johnny, Jesper og Bo
TV 2
Brødrene Jesper og Bo er med deres kærester i Grækenland

Mens TV 2 i aften tager hul på en ny sæson med "Gutterne på kutterne", nyder to af de friske fiskere fra Thorup Strand livet på den græske ferieø Kreta.

- Vi holder hvert år en uges ferie med vores kærester og forældre, og i år blev det så en tur til Kreta, fortæller en afslappet Bo Olsen, mens han sammen med sin kæreste Camilla ligger på stranden og ser ud på Middelhavet. Hans bror Jesper har valgt at begynde dagen ved hotellets pool.

- Vi skulle lige prøve at være med til lidt gymnastisk i poolen, så nu bliver jeg nok øm i alle de muskler, jeg ikke plejer at bruge, smågriner Jesper, der er på ferie sammen med sin kæreste Kasia og hendes søn Victor.

Hårdt at slappe af

- Det er den eneste uges ferie, vi har, og den går altid hurtigt. Også selv om vi kun spiser og slapper af. Men det kan også være hårdt, tilføjer Jesper med sin nordjyske humor.

- Når vi er hjemme, kan der godt være flere dage i træk, hvor vi ikke kan komme på havet. Men det er jo ikke ferie, for vi skal hele tiden være klar til at sejle ud, forklarer Jesper Olsen om livet som kystfisker. Selv om han er på ferie, så holder Jesper også øje med vejret hjemme, og om fætrene Jan og Johnny laver noget.

- Jeg kan jo følge dem på computeren, og i dag er de på havet, fortæller Jesper, der i de ledige stunder også tænker på, hvordan de kan udvikle familiens nyåbnede røgeri.

- Min kæreste Kasia er virkelig kreativ og har en masse gode ideer. Efter ferien skal hun begynde på en uddannelse som ernæringsassistent i Thisted, og det er jo rigtig fint, at vi alle på den måde er med til at holde liv i fiskeriet, siger en meget tilfreds Jesper Olsen.