30. aug. 2016
Af Ken Richter

Gutterne på kutterne: Turisterne strømmer til

Camilla Moberg og Bo Studsgaard Olsen
Camilla Moberg og Bo Studsgaard Olsen
Foto: Lars Horn/BILLED-BLADET
Gutterne på kutterne har gjort Thorup til et populært udflugtsmål.

"Gutterne på kutterne" er ikke kun et seerhit på TV 2. Det lille fiskersamfund ved Jammerbugten mærker helt konkret, at danskerne har opdaget den lille flok kystfiskere, som fisker fra stranden ved Thorup Strand.

- Når vi kommer i land, står der tit flere hundrede turister og kigger på. For et par år siden, var der ingen, fortæller 27-årige Bo Studsgaard Olsen, som er en af gutterne fra kutterne.

Sammen med sin kæreste Camilla nød Bo tidligere at gå tur med parrets to hunde langs stranden.

- Nu kan vi ikke bare lade hundene løbe løs, fordi der er så mange turister, fortæller parret, der har fundet nye steder, hvor deres hunde kan løb frit omkring.

Turisterne kommer helt fra København

- Vi klager bestemt ikke. Turisterne er mere end velkomne, og vi prøver også at svare på alle deres spørgsmål, understreger Bo.

Han er imponeret over, at gæsterne ofte viser sig at være på en-dags ture helt fra København - eller endda Bornholm - for at komme helt tæt på det virkelige liv som kystfisker.

- Det er også mit indtryk, at der er kommet ekstra gang i salget af sommerhuse, nævner Bo som en sidegevinst ved, at området er kommet i fokus via TV-programmerne.