11. apr. 2018
Af Niels Burgos

Han sagde ja: Blachman med i X Factor på TV 2

Thomas Blachman
Thomas Blachman
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Intet "X Factor" uden Thomas Blachman - heller ikke, når talentkonkurrencen starter igen på TV 2.

Når TV 2 indbyder alle unge og voksne med sangtalent til at være med i "X Factor", er der godt nyt til alle fans af programmet, der vender tilbage på TV 2 i 2019: Thomas Blachman er på plads i dommerstolen. Det meddeler TV 2 i en pressemeddelelse.

- Det er for mig et spørgsmål om at fortsætte en kamp for det, jeg tror på. I sin essens handler det om at skabe en større optimisme og frisættelse i vores lille land. I "X Factor" er det lykkedes mig at skabe mit eget format for det - midt i programmets format, siger Thomas Blachman, der på sit kendte blachmanske tilføjer:

Vi taler ikke ned eller op

- I "X Factor" har jeg fået kontakt til en ungdom, som har taget mig til sig og omvendt. Vi taler ikke ned eller op til hinanden, vi har skabt et udenomsparlamentarisk metalag; en unik kommunikation med en særlig ånd. Over Københavns tårne flyver nemlig en fri ånd, der er ældgammel, og som har tråde helt tilbage til Søren Kierkegaard. Den har et grin, der aldrig forstummer; den repræsenterer noget levende, fantasifuldt, en lethed, som vi har brug for i vores lille land. Så når jeg har sagt ja til "X Factor", handler det helt basalt om, at jeg står op for det, jeg tror på.

Den endegyldige finale af "X Factor" på DR blev i øvrigt en triumf for Thomas Blachman, der vandt med sin gruppe Place on Earth.

Endnu er det ikke meddelt, hvem de to øvrige dommere i det nye " X Factor" bliver - ligesom vi også må vente med at kende navnet på den nye vært.

Kan du huske dommerne fra alle 11 sæsoner? Ellers se dem i galleriet herunder:

GALLERI: X Factor-dommere gennem tiden

Læs mere om: