31. maj. 2020
Af John Lautrup

Hans Engell: Derfor var coronakrisen et chok for mig

Hans Engell
Pernille og Hans Engell
Foto: Søren Lamberth
Hans Engell og hans kone, Pernille Engell, har været ekstra forsigtige under coronakrisen. Han kendte til nedlukningen af Danmark før de fleste.

Hans Engell har sine kilder i orden, og derfor vidste TV 2s politiske kommentator før de fleste, hvad der ventede danskerne, da statsminister Mette Frederiksen den 11. marts lukkede Danmark ned.

- Coronakrisen startede i virkeligheden som et chok for mig. Et par dage inden Mette Frederiksens pressemøde den 11. marts fik jeg fra en central kilde at vide, at jeg skulle være klar over, at om et par dage ville Mette holde en tale, der kommer til at ændre danmarkshistorien. Jeg kiggede på ham og spurgte, om han ikke var lige overdramatisk nok, og så sagde han: "Vent til du hører talen og ser hvilke tiltag, der skal tages". Og da jeg hørte, hvad det var, da må jeg sige, at jeg blev ret rystet, fortæller Hans Engell.

BILLED-BLADET har besøgt Pernille og Hans Engell. Parret må blive hjemme i deres københavner-lejlighed i sommer i stedet for som planlagt at rejse ned til deres hus i Sydfrankrig.

For Hans Engell tager corona-epidemien alvorligt.

- Pernille og jeg har taget den indre karantæne og været forsigtige og passet på. Både når vi har været ude at handle, og når vi har bevæget os rundt. Altså, det her er ikke for sjov. Jeg har en datter, som er afdelingssygeplejerske, og hun kan fortælle om situationen. Selv om sygehussektoren har fungeret og ikke er brudt sammen, så er det at blive syg og hårdt ramt af corona, det at skulle i respirator og måske dø, det er hårdt og smertefuldt, siger han.

[node:global_link:]

- Man skal selvfølgelig ikke gå i panik og begynde at reagere voldsomt, men man skal følge de bud, der kommer. Så vi farer ikke bare ud. Og jeg må også sige, at jeg tror, det kommer til at vare noget tid, inden det her er overstået. Jeg vil meget gerne se det her år gå, før man for alvor kan tage bestik af situationen, tilføjer han.

Læs stort interview med Hans Engell i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 11. juni.

Læs mere om: