Lørdag, 23. april 2016 - af af Lisbeth Grube

Hans Pilgaard i Spanien: Jeg har savnet Jørgen Leth

Jørgen Leth og Hans Pilgaard.

Jørgen Leth og Hans Pilgaard.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Hans Pilgaard og Jørgen Leth er på nye eventyr sammen - denne gang i Sydspanien.
- Jeg har savnet Jørgen. Og jeg har glædet mig helt vildt til at skulle rejse med ham igen, siger Hans Pilgaard, da BILLED-BLADET møder ham en lun forårsdag i Córdoba i Sydspanien.   TV-værten kan netop nu ses med forfatteren og filminstruktøren Jørgen Leth i "Mit Frankrig" på TV 2 Fri, hvor de besøger Jørgens favoritsteder i det franske. Men faktisk har Spanien en endnu større plads i Leths hjerte, og i disse dage er duoen på 14 dages roadtrip i Sydeuropa for at optage den helt nye programserie "Mit Spanien".   Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!  

Vi er sammen i lys og mørke

- Hans og jeg har haft korrespondance, siden vi rejste første gang, og det er bestemt et savn, der fyldes op ved at optage en ny programrække. Vi havde det rigtig godt og morsomt sammen i Frankrig, og så kom det helt naturligt, at jeg gerne ville vise Hans mit Spanien, fortæller Jørgen Leth.   Da Pilgaard hoppede på flyet hjemme i Danmark, vidste han intet andet, end at han skulle flyve til et sted i Spanien. Han landede i Malaga, og sammen med Leth kører han nu gennem bjergområderne og olivenlundene i Andalusien og besøger helt særlige steder. Bl.a. byen Estepona, hvor Leth har boet.    - Det er den vildeste rejse, jeg har været på nogensinde. Jørgens Spanien er et meget personligt Spanien. Vi er sammen både i lys og mørke, og det er det, der kendetegner et venskab, siger Hans Pilgaard.  
Jørgen Leth og Hans Pilgaard.

Jørgen Leth viser Hans Pilgaard sit Spanien. I øjeblikket er de to venner på en 14 dages rundrejse i det sydeuropæiske land.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden