5. aug. 2020
Af Helle Skram de Fries

Hans Pilgaard på bevægende rejse tilbage til folkeskolen

Hans Pilgaard.
Hans Pilgaard.
Foto: Hanne Juul
Den 57-årige tv-vært opsøger i tre programmer sine tidligere klassekammerater og får mange overraskelser.
”Tilbage til 9. A” er titlen på en ny tv-serie, hvor Hans Pilgaard har sat sig for at finde sine 22 klassekammerater fra folkeskoletiden på Blovstrød Skole.
- En oplysning om, at Jesper fra klassen var blevet ramt af en blodprop, fik mig til at tænke ”Hvad er der mon blevet af dem alle sammen”, fortæller Hans Pilgaard, da BILLED-BLADET møder ham i skolegården i Blovstrød. - De fik mig på den tanke, at det kunne være sjovt at finde dem alle og høre, hvad drømte de om, og hvad blev de til. Sammen med sin nære ven Rune Nygaard, der er fotograf, besluttede Hans Pilgaard at gøre alvor af ideen og omsætte den til en tv-serie.

En rejse fuld af overraskelser

- Det sendte os på en rejse, der byder på overraskelser, erkender Hans Pilgaard. - Jeg støder jo både på sorger, glæder, sygdom og nogle, der har mistet. Mange historier rammer hårdt.
https://imgix.billedbladet.dk/20200804_hjp2861_1.jpg
Foto: Hanne Juul
- Og så er det jo også sjovt at gense min første kæreste Bettina og mine bedste venner Lars og Bo. Hans Pilgaards folkeskoletid på Blovstrød Skole vil mange kunne identificere sig med.

Alle har jo gået i skole

- Vi har jo alle sammen gået i skole – og rigtig mange har gået i en helt almindelig folkeskole lige som jeg. - Så programmerne handler ikke bare om mig og min skoletid.

Et tidsbillede

- Det er også et tidsbillede, og en serie der belyser, hvor meget vores lærere og klassekammerater har betydet. - Og om hvordan man kan lære at se en 12-tals person i sit spejlbillede, selvom skolekaraktererne måske ikke var så gode.
https://imgix.billedbladet.dk/20200804_hjp2835.jpg
Foto: Hanne Juul
”Tilbage til 9. A” har premiere på TV 2 den 11. august.

Læs mere om: