Lørdag, 24. oktober 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Hans Pilgaard ramt af tarmkræft

Hans Pilgaard fik tarmkræft i foråret.
Hans Pilgaard fik tarmkræft i foråret.
Foto: Henrik Ohsten/TV 2
TV 2s mangeårige vært Hans Pilgaard fik i marts konstateret tarmkræft. Det fortalte han om i Knæk Cancer Live-showet lørdag aften.

TV2-profilen Hans Pilgaard har de senere år været vært på Knæk Cancer indsamlingsshow til fordel for kræftforskning og – behandling.

I år var han ikke med i studiet, men dukkede op i udsendelsen i et video-indslag. Her fortalte han gribende om sin egen kræftsygdom.

Jeg vil ikke dø

I marts fik han konstateret tarmkræft. Et kæmpe chok for Pilgaard selv og for hans kæreste.

– Fuck jeg vil ikke dø, tænkte Hans Pilgaard, da han fik den forfærdelige besked, som fik hans verden til at vælte.

Det var en kirurg på Bispebjerg Hospital, der gav ham beskeden og samtidig bad ham aflyse alle planer i april og maj, fordi han skulle igennem en operation.

- Jeg havde den der følelse af, at jeg så ’manden med leen’ i øjnene. Det er fandeme hårdt. Det tærer på ens kræfter. Og på vores kræfter, fordi man jo er to om det, lød et fra Pilgaard, der optrådte i indslaget side om side med sin kæreste Jobbe Hansen.

Bekymret kæreste

- Døden er jo det første, man tænker på, når man hører ordet kræft. Så tænkte jeg: ’Det er jeg ikke klar til’. Jeg er simpelthen ikke klar til at miste min livspartner. Men det var også det sidste, jeg kunne finde på at sige til Hans: ’Hvad, hvis du dør?’, fortalte  Jobbe Hansen.

Hans Pilgaard har de seneste tre år stået i spidsen for ’Knæk Cancer Live’. I år var han forhindret på grund af TV-optagelser i udlandet til en programserie på TV 2 FRI.

Pilgaard tager i øvrigt snart sin sidste pille i et længere behandlingsforløb, og det bliver efter sigende fejret med et glas champagne.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden