7. mar. 2018
Af John Lautrup

Her er Badehotellets afløser

Badehotellet og Mercur
Badehotellet og Mercur.
Foto: Christian Geisnæs/ TV 2 og Mike Kollöffel/ TV 2
Når sidste afsnit af TV 2-serien "Badehotellet" mandag den 19. marts ruller hen over skærmen, tager seersuccesen "Mercur" over.

Mercur var sidste år en gedigen seersucces for TV 2 Charlie. Dem, der ikke så den musikfyldte dramaserie om radioskibet, og som elsker nostalgi i stil med Badehotellet, får nu chancen på hovedkanalen.

TV 2 sender fra mandag den 19. marts historien om en gruppe unge, der i slutningen af 1950'erne er godt trætte af Statsradiofoniens knasende tørre monopol og begynder at sende pop- og rockmusik fra Radio Mercur, et skib som de har forankret i internationalt farvand i Øresund for at omgå den daværende radiolovgivning.

De ændrede Danmark

- Mercur er i mine øjne den ultimative danske fortælling om frihed, musik og ungdomskultur. Tænk der var en gang, for ikke så længe siden, hvor nogle få smagsdommere bestemte, hvad vi allesammen måtte høre i radioen. Frit inspireret af virkeligheden oplever vi i serien de vilde dage, hvor nogle få radiopirater beslutter sig for at bryde monopolet og bringe pop og rock til folket. De dage ændrede Danmark, siger Adam Price, en af seriens bagmænd.

Inspireret af virkeligheden

I Mercur følger vi tre hovedkarakterer: Den jurastuderende Flemming (Andreas Jessen), der bor hjemme hos forældrene i Brønshøj og er frustreret over, at han ikke kan høre ung musik i radioen. Den enlige mor Anne-Marie (Neel Rønholt), der kæmper sig frem i verden og får et job på radioskibet. Og endelig rigmandssønnen Jan (Jon Lange), et barn af overklassen, der prøver at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet. Det bliver som iværksætter for Radio Mercur.

De fiktive personhistorier er inspireret af virkelige begivenheder i tiden fra 1958-1962, hvor Radio Mercur var i luften og via et hul i lovgivningen gjorde det muligt at sende radio på en helt ny måde med rock, pop og reklamer. Men Flemming, Jan og Anne-Maries drøm om og kamp for radiostationen giver også brydninger på det personlige plan.

Fyldt med tidens populærmusik

De menneskelige relationer og dramaer bliver i serien tilsat en hel del uimodståelig populærmusik fra tiden, blandt andet hits fra Tommy Steele, Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

Udover de tre hovedpersoner er rollelisten spækket med navne som Charlotte Fich, Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Henrik Birch, Susanne Storm, Steen Stig Lommer, Stephania Potalivo, Ken Vedsegaard og Rasmus Botoft.

Læs mere om: