30. aug. 2019
Af Laura Dalgård Hansen

Her er Danmarks sjoveste mand

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20190828_pg_svend_prisen_0763.jpg
Foto: Peter Grosen
På lidt over et døgn var Anders Matthesen hele tre forskellige priser. To af dem vandt han onsdag aften til årets SVEND, og torsdag blev han kåret som Årets Komiker til Zulu Comedy Galla.

Det har været en uge udover det sædvanlige for multitalentet Anders Matthesen, der har vundet tre priser på lidt over et døgn.

Det begyndte onsdag aften, da han var til SVEND Prisen i Svendborg, hvor hans film, ”Ternet Ninja”, var blandt de nominerede til Årets Danske Film.

Andens store aften

Filmen har solgt næsten 950.000 billetter i de danske biografer, og det gør den til den femtemest sete danske biograffilm nogensinde.

Og det var da også den populære animationsfilm, der løb med flest af publikums stemmer og dermed også titlen som Årets danske film. "Ternet Ninja" er baseret på Anders Matthesens bog af samme navn, og den 44-årige komiker har været med til at instruere filmen.

Det var dog ikke den eneste gang, han onsdag aften var så scenen i Svendborg for at modtage en pris.

Anders Matthesens mange talenter

Anders Matthesen blev nemlig også hyldet med Juryens Særpris, og Anden blev dermed aftenens helt store vinder.

- Det er vidunderligt. Det er dejligt, sagde komikeren, der selvfølgelig var i godt humør over at kunne tage hele to priser med hjem.

Men bare et døgn efter kunne han igen på scenen for at modtage en fornem hæder. Denne gang var det i Operaen i København, hvor der blev holdt Zulu Comedy Galla.

Her blev Anders ”Anden” Matthesen kåret som Årets Komiker for tredje gang i sin flotte og imponerende karriere.

https://imgix.billedbladet.dk/20190830_mr_comedy_26_0.jpg
Foto: Michael Rieck

Læs mere om: