Tirsdag, 12. december 2017 - af Majken Munk

Her er stemmerne bag sangen fra Tinkas Juleeventyr

Burhan G, Frida Brygmann

Burhan G, Frida Brygmann

Foto: Daniel Stjerne/ Copenhagen Records
Der står en af Danmarks største popstjerner og en mere ukendt, men erfaren julekalendersangerinde bag julehittet ”Tinka”, der er titelmelodien til ”Tinkas Juleeventyr”.

Julekalenderhittet ”Tinka”, der sparker TV 2-julekalenderen ”Tinkas Juleeventyr” i gang, bliver nok nynnet af de fleste den her december. Bag sangen står en erfaren hitmager, men også en helt ny stemme. 

Martin Brygmanns datter

Sangen ”Tinka” er sunget af popstjernen Burhan G. Den 34-årige musiker ved om nogen, hvad der skal til for at skabe et hit. Og foruden at have drysset sin fløjlsbløde popvokal over julekalenderhittet, så er Burhan G også manden bag sangen, som han har skrevet i samarbejde med Lars Ankerstjerne og sin mere ukendte duetpartner. 

Burhan G’s kvindelige modstykke i duetten er Frida Brygmann. Hendes velkendte efternavn kommer af, at hendes far er entertaineren Martin Brygmann. 

Erfaren i julekalendersange

Godt nok er Frida Brygmann endnu ikke et velkendt ansigt i musikbranchen, men hendes stemme har tusindvis af danskere formentlig hørt før, de lærte den at kende i ”Tinkas Juleeventyr”. 

Faktisk har den 26-årige sangerinde også sunget med på sange fra julekalenderne ”Jesus og Josefine” og ”Jul i Valhal”. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden