16. feb. 2021
Af Stine Ramlyng

Hilda Heick taler ud om svær tid med selvmordsforsøg i familien

Hilda Heick
Hilda Heick
Foto: Martin Høien
Selv om Hilda Heick er kendt for sit store smil og gode humør har livet ikke altid været en dans på roser. Gennem mange år var Hilda Heicks mor psykisk syg og forsøgte at tage sit eget liv.

Modige Hilda, kaldte tv-vært Puk Elgård søndag morgen Hilda Heick. Dels fordi Hilda Heick som den ældste deltager nogensinde i efteråret kastede sig ud som "modig danser" i tv-programmet "Vild med dans". Og dels, fordi Hilda Heick allerede som ung, havde et kompliceret liv med en mor, der var meget pyskisk svingende. Især efter, at familien flyttede til København.

Den del af sit liv fortalte Hilda Heick ærligt om i Go'morgen Danmark, hvor hun var søndagsgæst hos tv-vært Puk Elgård.

Mor forsøgte at tage sit eget liv

Flere gange i løbet af sin ungdom oplevede Hilda Heick, at hendes mor røg ned i et sort hul. Og flere gange måtte moderen indlægges på psykiatrisk afdeling, fordi hun havde forsøgt at begå selvmord med piller eller ved at skære i sine håndled.

En af gangene var det Hilda Heick, der fik moren på hospitalet med blødende håndled.

- Jeg blev frygtelig bange og ringede efter ambulancen, og hun kom på hospitalet på den lukkede afdeling. (...) Da jeg skal gå, sagde hun: du må tage mig med. Jeg vil ikke være her, jeg vil ikke være her, og jeg kunne ikke få mig selv til at gå fra hende. Så det var en af de beslutninger, jeg tog, hvor jeg måtte gå ud til lægen og sige, "Jeg tager min mor med". Og så sagde han: "Så er det op til dig. Du har det fulde ansvar, hvis hun dør", fortæller Hilda Heick, der dagene efter vogtede over sin mor, indtil moren kunne komme på hospitalet og få nogle behandlinger. Og sådan gik det i mange år, hvor det svingede meget op og ned, fortæller hun i det ærlige interview med Puk Elgård.

Moderens nedture er formentlig årsagen til, at Hilda Heick i dag ikke bryder sig om at tale om dårligdom – selvom den slags presser sig på, desto ældre man bliverr, har hun tidligere udtalt i et interview med BT.

Galleri: Hjemme hos Keld og Hilda (Foto: Thomas Laursen)

Læs mere om: