Søndag, 26. februar 2023 — af Luise Marie Bekker

Hun var dansepige i Cirkusrevyen 1975: Derfor elsker hun Dansegarderoben

Dansegarderoben.
Dansegarderoben.
Foto: Tine Harden / TV 2 og Privat
Der er en helt særlig grund til, at tidligere Cirkusrevy-danser Zitta de Fries synes, at alle i hele verden skal se "Dansegarderoben".

Zitta de Fries dansede i Cirkusrevyen i 1975 og har talt med instruktørparret Ditte Hansen og Louise Mieritz i deres research til “Dansegarderoben”.  

– Jeg elskede Cirkusrevyen. Jeg var derude i mange år og vendte tilbage som koreograf. Det startede hele min karriere. Jeg lærte så meget, fortæller hun til BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun også talt med Ditte Hansen og Louise Mieritz forud for produktionen om hændelserne dengang og ikke mindst tonen.

Derfor bliver hun takket i rulleteksterne.

– Tonen dengang var man vant til. Det var ikke ekstraordinært, at det skete derude. Der var situationer, hvor jeg tænkte over det, men jeg elskede at danse og optræde og lære nye koreografier, siger hun og tilføjer:

– Og man kan ikke lave tiden om …

Zitta de Fries: Det har ikke ændret sig

Hun synes alligevel, det er vigtigt, at Ditte og Louise med serien tager fat i den sexistiske tone, der herskede.

– Jeg synes, det er fantastisk, at de sætter fokus på en tid, der ikke har ændret sig. Det er spændende at reflektere over.

Zitta de Fries.
Zitta de Fries.
Foto: Henrik Petit

Zitta de Fries uddyber:

– Jeg elsker, at Louise og Ditte sætter lys på noget, der fucking – undskyld mig – ikke har ændret sig i 48 år. Jeg håber, hele verden får den at se. For den viser otte dansepiger, som hele verdens dansepiger kan nikke genkendende til. Eller piger på en danseskole. Eller modeller eller sekretærer – alle kan genkende noget i den. Om man kan lide den eller den ej – det store billede er det vigtigste. Det er en vigtig serie, de har lavet! siger hun.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden