Torsdag, 8. juni 2023 — af Catja Klarskov

Husker du Niels fra De sjældne danskere? Sådan går det ham nu

Niels fra "De sjældne danskere" 
Niels fra "De sjældne danskere"
Foto: Søren Jul Lamberth
Niels var blot tre år gammel, da han medvirkede i ”De sjældne danskere”. Sådan går det ham nu.

Du husker ham muligvis fra sæson tre af TV 2-programmet ”De sjældne danskere”. Her medvirkede Niels Damgaard Skrumsager, da han var blot tre år gammel. I dag er han fyldt seks år

Niels Damgaard Skrumsager er ikke som 6-årige drenge er flest. Han er nemlig født med Adam Oliver Syndrom, hvilket betyder, at han mangler flere fingre på begge hænder samt halvdelen af sin ene fod.

Alligevel holder den charmerende gut sig ikke tilbage. Det fortæller han og familien til TV 2.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Niels er i dag startet i børnehaveklasse, og selv om der i den forbindelse har meldt sig nye udfordringer, så finder den seje gut på alternative løsninger, således han både kan skrive, klippe og tegne på lige fod med sine jævnaldrende kammerater. Det skriver TV 2.

Den sjældne dansker har desuden, siden programmet blev sendt, fået en lillesøster, ligesom han nyder både at udfolde sig på en fodboldbane og i et svømmebassin.

I øjeblikket mærker Niels ikke meget til sin sygdom, men han går dog til et årligt tjek på Rigshospitalet, ligesom han cirka hvert halve år skal have en ny protese til sin fod.

Spørger man snart syvårige Niels, hvad han drømmer om for fremtiden, er svaret, ifølge TV 2, at komme på efterskole ligesom sine kusiner, onkler og forældre.

Hvilken efterskole, Niels drømmer om, afslører han dog ikke, men det kan meget vel være Oure idrætsefterskole, hvor Niels’ kendte håndboldonkel slog sine folder som ganske ung.

Niels’ onkel er nemlig ikke hvem som helst. Hans mor er nemlig søster til håndboldspilleren Michael Damgaard, der spiller på det danske håndboldlandshold.

Anette Skrumsager, Esben Skrumsager og børnene Niels og Elsa
Anette Skrumsager, Esben Skrumsager og børnene Niels og Elsa på Rådhuspladsen.
Foto: Lars H. Laursen

Du kan se det sidste afsnit af ”De sjældne danskere” på tirsdag på TV 2 og på TV 2 Play.

Du kan læse hele artiklen og se videoen her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden