17. mar. 2021
Af Stine Ramlyng

Husker du Troels Trier? Det laver musikeren i dag

Troels Trier og Rebecca Brüel
Troels Trier og Rebecca Brüel
Foto: Martin Høien
Musikken er trådt i baggrunden for multikunstneren Troels Trier, der i dag har en ganske fin karriere som maler.

De fleste vil huske multikunster og politisk provokateur Troels Trier for hans ganske særlige stemme og for at være en del af rockgruppen og kunstnerkollektivet "Røde mor" tilbage i 1970'erne.

Det er dog ikke sangkarrieren, der fylder længere. Det fortæller den 81-årige multikunstner i programmet "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster: Fra Tåsinge til Kerteminde", der blev sendt tirsdag aften.

"Det går skidegodt med maleriet"

Det er dog stadig de kunstneriske talenter, der bliver udfoldet.

- Jeg maler og maler. Takket været folks dårlige smag, så går det skidegodt. Det er ret vildt. Så jeg har frygtelig travlt med det egentlig, fortæller Troels Trier til Peter Ingemann.

Peter Ingemann fik solokoncert

Der står dog stadig et keyboard midt i Troels Triers atelier, og det hænder da, at han sætter sig og spiller nogle af de gamle sange. Faktisk havde han planlagt en tilbagevenden til scenen i 2020.

- Jeg har ikke spillet i 15 år, og så her i anledning af min 80 års fødselsdag, så tænkte jeg, at jeg ville lave sådan en lille turné, og det var også tilrettelagt og sådan noget...

- Jeg tænkte, det ville være flot, hvis jeg faldt død om på scenen. Det ville være en god måde at afslutte det på, men så kom det der skide corona og satte en prop i det hele, fortæller multikunstneren og giver i stedet Peter Ingemann en solokoncert med sangen "I emhættens skær".

En sang som Peter Ingemann er helt vild med, og som han selvfølgelig skråler med på i bedste Troels Trier-stil.

https://imgix.billedbladet.dk/troelspeter_tv_2.jpg
Troels Trier og Peter Ingemann
Foto: TV 2

TV 2-programmet "Ingemann, Fyn & Lolland-Falster" kan ses tirsdage klokken 20.

Læs mere om: