Tirsdag, 17. marts 2020 — af Laura Dalgård Hansen

I coronakarantæne: Årgang 0-David har symptomer

David og Rachel Ellebye
David og Rachel Ellebye
Foto: Søren Lamberth
David Ellebye fra "Årgang 0" har symptomer på corona og er derfor gået i karantæne. Han er ikke blevet testet, for myndighederne tester nu kun de mest syge.

22-årige David Ellebye, som er kendt fra ”Årgang 0”, er en af de mange danskere, der i sidste uge begyndte at mærke symptomer på coronavirus.

Han er dog ikke blevet testet, for myndighederne tester nu kun de, der er mest syge.

David Ellebye er gået i karantæne

- Jeg har haft mild feber og ondt i halsen og meget hoste samtidig. Jeg ringede til 1813 og fik at vide, jeg skulle gå i karantæne, fortæller han til BILLED-BLADET.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mandag havde han sin 6. ud af 14 karantænedage, og han har fået det bedre. Det er kun hosten, der hænger ved. David Ellebye ved ikke, hvorfor han måske er smittet med coronavirus, men han har været til en række møder og har benyttet sig af offentlig transport.

- Det er selvfølgelig jævnt træls for at sige det på godt jysk. Heldigvis er jeg ung, og jeg har taget mine forholdsregler meget hurtigt for at undgå at smitte andre, forklarer han.

Kollegievennerne hjælper David Ellebye

David Ellebye bor på kollegie i København, og det er også her, han tilbringer sin karantæne. Kollegianerne har været søde til at hjælpe med mad og varer.

- De tager det rimelig roligt. Vi har lavet et fint system, hvor de sætter maden foran min dør, så der er ikke nogen smittefare der. Jeg er totalt isoleret.

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Familien bakker op

David Ellebye har også været i kontakt med sine forældre, Lars og Theresia, da han mærkede symptomerne.

- De var nervøse, naturligvis. Men min far er apoteker, så de ved, jeg er i lavrisikogruppen for, at der sker noget. De tog det fornuftigt og bakker fuldt op om, at jeg er i karantæne, og det fortsætter jeg med. Det er virkelig vigtigt, vi passer på vores medborgere.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden