28. okt. 2017
Af Helle Skram de Fries

Iben Hjejle mistede sin mor til kræft: Hun skulle have været her

Iben Hjejle
Foto: Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Iben Hjejle mistede for 20 år siden sin mor til cancer og tænkte på hende og på de mange andre, der er mistet, da hun dansede til "Vild med dans Knæk Cancer" fredag aften.

Tre måneder efter Iben Hjejle selv blev mor til sønnen William, mistede hun sin egen mor. Det er 20 år siden, men savnet forsvinder aldrig.

- 5. november fødte jeg mit barn, og 13. januar døde min mor, fortalte Iben Hjejle, da hun fredag 27. oktober dansede til ”Vild med dans” Knæk Cancer-aften på Det Kongelige Teater.

Aftenens højeste karakterer

Sammen med sin dansepartner Morten Kjeldgaard leverede hun en forrygende jive, der indbragt parret aftenens højeste samlede dommerkarakterer på 34.

Efter dansen, hvor Iben og Morten kom ud til ”Vild med dans”-værten Sarah Grünewald, var det tydeligt, at Iben var rørt til tårer.

Iben Hjejle: Vi skal fejre livet og glæden

- Det har været en kæmpe oplevelse at danse her i aften og at møde de tre med cancer tæt på, der også har danset her. Vi er jo næsten alle berørt af cancer – min mor skulle have vært her, og Mortens far, der også døde af cancer.

- Sådan er det for mange. Men det er så fint, præcis fint i ordets originale betydning, at vi alligevel her i dag kan fejre livet og glæden – uden hverken at gemme eller glemme sorgen og alvoren. Men vi er i live nu, og det skal vi bruge, sagde Iben Hjejle til BILLED-BLADET efter dansen på scenen – og tilføjede:

- Jeg tuder også. Det må man gerne, og jeg blev også meget rørt i dag.

Læs mere om: