10. sep. 2014
Af Helle Skram de Fries

Iben Hjejle om Dicte: Det er en drømmerolle

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dicte-jl-0907.jpg
Foto: Jacob Ljørring
Der kommer flere kys, vildere biljagter og mere fokus på Dictes privatliv i den nye sæson, der har premiere 24. september på TV 2.

De 10 nye afsnit af seer-succesen "Dicte" er fyldt med både krimispænding og spændinger på det private plan.

De to hovedforfattere, Dorte W. Høgh og Ida Maria Rydén lover en intens sæson.

- Der bliver flere kys, vildere biljagter og mere blod, lyder det fra Dorte Høgh på pressemødet forud for premieren den 24. september.

I TV-serien kommer vi i denne sæson tættere på Dictes privatliv, hvor hun slås både med forholdet til sine forældre fra Jehovas Vidner og kæmper med parforholdt til sin kollega fotografen Bo, spillet af Dar Salim, og hun får også et opgør med teenagedatteren Rose, spillet af Emilie Kruse.

- Og så har vi givet politiefterforskeren, John Wagner, spillet af Lars Brygmann, et privatliv. Han møder en kvinde, som oven i købet er hans chef, nemlig poltidirektøren Louise Holm, spillet af Andrea Vagn Jensen, fortæller Dorte Høgh.

Den store hovedrolle som Dicte varetages igen af Iben Hjejle.

- Det er en drømmerolle, og det har været en både hård, men også spændende og sjov tid under indspilningerne, der er foregået i Aarhus, siger Iben Hjejle.

Både Iben Hjejle og de øvrige skuespillere har tilbragt meget tid i det aarhusianske i den første halvdel af året, mens de 10 afsnit blev indspillet.

Er glad for Aarhus

- Jeg kan godt lide Aarhus. Nogen siger, byen ikke har nogen puls, men den har bare en anderledes puls end eksempelvis København. En roligere puls, og det er positivt. Det hele er lidt mere utvungent, og folk er utrlig søde, lyder det fra Lars Brygmann.

Han er også vældig glad for seriens forfattere og for sin rolle.

I første afsnit der der en meget rørende scene, hvor han i lufthavnen skal sige farvel til sin teenagesøn, Alexander.

- Det er svært at slippe sine børn, og man slipper dem jo aldrig helt. Men den scene gjorde også særligt indtryk på mig, forid jeg selv har en datter på 14, fortæller Lars Brygmann til BILLED-BLADET.

Dar Salim, der spiller fotografen Bo er også glad for sin rolle.

- Jeg har meget sympati for Bo - og fuld forståelse for, at han falder for en skøn og også lidt tosset kvinde som Dicte. Og når man selv har en lille søn på tre et halvt er det nemt at sættte sig ind i alle de problemer, der kan være i en moderne familiestruktur som hos Dicte, hvor hendes bedste veninde bliver kæreste med Torsten, der er Dictes eksmand, fortæller Dar Salim.

Læs mere om: