23. apr. 2011
Af af Liz Rørsig

Ida Wohlerts store udfordring

Ida Wohlert
Ida Wohlert
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Morgenværten Ida Wohlert optog ”Klamphuggerne” i fire måneder og tog imod udfordringen om at smide ”pæne pige-kasketten”.

Ida Wohlert er tilbage som vært i "Go'morgen Danmark" efter fire måneders pause, hvor hun har kørt Jylland tyndt for at optage TV 2-programmet "Klamphuggerne". Seerne kender hende som den venlige og smilende morgenvært, men i programrækken har hun skruet bissen på, når hun har konfronteret håndværkerne med deres dårlige arbejde.

- Jeg har måttet æde, at nogen syntes, at jeg var en kæmpe nar og en kælling. Det har været udfordrende at tage den pæne kasket af og være iskold overfor, hvad andre mener. Men jeg har været glad for at kunne vise andre sider af mig selv, og at jeg også kan være hende den sure, forklarer den 33-årige vært.

- Som skilsmissebarn, tror jeg, det sidder dybt i mig, at jeg er god til at være den, der glatter ud, når stemningen er trygget. Tiden har lært mig, at det ikke nødvendigvis er mit ansvar, at alle er glade, og programmet har givet mig endnu mere øvelse, kan man sige.

Søger ærlighed

Ida Wohlert danner par med journalisten Kasper Fredshavn, 29, og de to taler også lige ud af posen, hvis der er dårlig stemning derhjemme.

- Der er ikke noget, der forbliver usagt, men det skaber selvfølgelig også indimellem unødige diskussioner. Jeg foretrækker et ærligt svar i det meste, og spørger jeg Kasper om min kjole sidder for stramt, så svarer han "ja", hvis han mener det. Så jeg skal ikke spørge om noget, jeg ikke vil have et direkte svar på!, smiler Ida. Hun og Kasper er forældre til sønnen Elliot på to år. De arbejder begge på Nordisk Film og har en travl hverdag.

Svært at love troskab

- Vi er nu sammen på syvende år, og det er en glæde at udvikle sig sammen. Det er alvor, når man har stiftet familie, og der er andre ting på spil, hvor det groft sagt er lidt en gratis omgang, når man ikke har børn. Hvad vi har lovet hinanden? Det, jeg siger nu, vil mange sikkert misforstå, men jeg synes, at det er svært at love hinanden troskab. Til gengæld har jeg lovet Kasper, at jeg vil være ærlig og fortælle ham, hvis jeg nogensinde skulle komme til at være ham utro. Ærligheden er meget vigtig for mig. Vi har også lovet hinanden, at vi skal huske at have tid til at kigge hinanden dybt i øjnene og lave noget sammen, siger Ida.

Læs mere om: