23. nov. 2017
Af Laura Dalgård Hansen

Jacob Hauberg Lohmann fra Norskov: Sådan forberedte jeg mig på usympatisk rolle

Jacob Hauberg Lohmann
Jacob Hauberg Lohmann
Foto: Krestine Havemann
Jacob Hauberg Lohmanns rolle i ”Norskov” er dybt kriminel, men `Bonden´ er også en meget ligefrem mand, der ved, hvem han er, og det kan skuespilleren bag rollen godt lide.

Jacob Hauberg Lohmann spiller entreprenøren Casper ”Bonden” Bondesen i Norskov, som i anden sæson er blevet dømt for narkokriminalitet.

Det er en hård og bundkriminel karakter, som Jacob Hauberg Lohmann spiller, og som forberedelse til rollen har han derfor lært mere om det kriminelle miljø.

Jacob Hauberg Lohmann mødtes med rocker

- Jeg mødtes med en tidligere HA’er. Jeg havde en dag sammen med ham og kunne stille alle de spørgsmål, jeg ville. Det var super interessant.

- Mange har en ide om, at det må være super spændende, men det er jo bare hverdag, og de kriminelle skal også sove og passe deres børn, forklarer Jacob Hauberg Lohmann.

Bonden er en enkel mand

Men selv om ”Bonden” umiddelbart er en usympatisk person, så indeholder han også gode træk. Og nogle af dem ville Jacob Hauberg Lohmann gerne selv have.

- Jeg holder meget af hans enkle måde at se verden på, og jeg kunne godt tænke mig at implementere det lidt mere i mit eget liv. Han melder klart ud, hvem han er, fortæller skuespilleren om sin karakter i ”Norskov” og fortsætter:

- Når man kommer i min alder har man lært en masse af livet, og nogle gange kan det gøre en lidt usynlig. Det kan godt gøre én lidt tvetydig og tvivlende, og så er det rart at kravle ind i bonden. Han har en enkelhed, som der er rart at kravle ind i, forklarer han.

Læs mere om: