5. okt. 2015
Af John Lautrup

Jacob Hauberg Lohmann: Fra tennis til Norskov

Jacob Hauberg Lohmann
Jacob Hauberg Lohmann
Foto: Birger Storm
Jacob Hauberg Lohmann ville måske ikke være havnet i en hovedrolle i "Norskov", hvis han ikke havde lært Lars Kaalund at spille tennis

Jacob Hauberg Lohmann, 41, var måske endt et helt andet sted i livet, hvis ikke han i sin tid var løbet ind i en tennisglad Lars Kaalund. Og dermed ville han måske ikke mange år senere have udfyldt en af de bærende roller som storentreprenøren Casper Bondesen i TV-serien "Norskov".

Ganske vist er Jacob Hauberg Lohmann søn af skuespilleren Lars Lohmann, men det var først, da han lavede en byttehandel med den daværende teaterdirektør på Østre Gasværk, at der skete noget. Lars Kaalund instruerede Jacobs far i en forestilling på Aalborg Teater, og derigennem mødte han og faldt i snak med skuespillerens søn, der spillede tennis på eliteplan.

- Lars Kaalund var syg for at lære at spille tennis, og han kunne godt mærke, at jeg dengang var begyndt at interessere mig for skuespillerfaget. Jeg havde ellers prøvet at holde mig væk. Gik på lærerseminariet og lavede alt muligt andet. Far havde holdt os på afstand af teateret, og det kan jeg godt forstå. Det er ikke for børn. Det er voksne, der leger en seriøs leg, og det kan børn ikke altid forstå, siger Jacob Haugaard Lohmann.

- Men nu endte det altså med en aftale, hvor jeg skulle lære Lars Kaalund at spille tennis mod, at han til gengæld skulle lære mig at spille skuespil. Han læste mig op, og jeg kom ind på skuespillerskolen ved Aarhus Teater første gang, jeg søgte. Det var helt mirakuløst, fortæller han.

Læs mere om: