5. apr. 2021
Af af Stine Ramlyng og Alexander Borch Nielsen

Jægersoldat Thomas Rathsack: Min skepsis blev gjort til skamme

– Specielt i disse tider, hvor maskuliniteten er udfordret, er det for mange kvinder måske befriende at se et univers, som repræsenterer de klassiske maskuline dyder. Det er et hypermaskulint univers, siger Thomas Ratsack.
– Specielt i disse tider, hvor maskuliniteten er udfordret, er det for mange kvinder måske befriende at se et univers, som repræsenterer de klassiske maskuline dyder. Det er et hypermaskulint univers, siger Thomas Ratsack.
Foto: Søren Jul Lamberth
Thomas Rathsack var meget skeptisk, da han hørte, at 12 kendte danskere skulle udgøre aspirantholdet i TV 2-serien "Korpset" denne sæson. Han regnede med at møde "primadonnaer" og "forfængelige førstesangere".

I år var det kendte danskere, der fik chancen for at udgøre de 12 aspiranter i "Korpset", som skal igennem fysiske og mentale udfordringer gennem otte dage. Og det tvist var lige noget, som den mangeårige elitesoldat Thomas Rathsack skulle vænne sig til.

– Det måtte ikke blive en discountudgave af korpset, fordi der er andre deltagere med denne gang. Min skepsis var baseret på en vis fordom om, at kendisser er primadonnaer og forfængelige førstesangere. Det var min betænkelighed, for det har jeg det stramt med. Men min skepsis blev gjort til skamme lige fra starten, fortæller Thomas Rathsack om sæson fire, som har seks mænd og seks kvinder i trøjen, og specielt pigerne fik lynhurtigt “Rats” respekt.

De kvindelige deltagere imponerede mig

– Jeg er virkelig imponeret over de kvindelige deltagere i denne sæson. De var langt stærkere, end jeg havde regnet med, og nogle hårde bananer. Det er modigt at stille op foran 600.000 seere og potentielt fejle. Det tager jeg hatten af for. Jeg er sgu ikke sikker på, at jeg havde lyst, lyder respekten.

“Korpset” som koncept blev oprindeligt fravalgt af tv-stationerne, da de fandt hele idéen for mandig, men i dag er 49 procent af programmets seere kvinder, og det har værten en god forklaring på.

– Specielt i disse tider, hvor maskuliniteten er udfordret, er det for mange kvinder måske befriende at se et univers, som repræsenterer de klassiske maskuline dyder. Det er et hypermaskulint univers.
Der er en vis interesse fra kvinder i forhold til min person. De synes, man er en guttermand, når man har den rolle, jeg har. Kvinder skriver til mig, og de skal være så velkomne, kommer det med et grin fra den veltrænede forfatter, som da også er single.

Thomas Rathsack fik ballade for bog

Thomas Rathsack blev for alvor kendt gennem sin første bog “Jæger – i krig med eliten” fra 2009, som Forsvarskommandoen forsøgte at stoppe udgivelsen af, da de mente, rigets sikkerhed og forholdet til fremmede magter stod på spil.

Balladen fortsatte i 2017 med første sæson af “Korpset”, som en overgang fik Jægerkorpset til at tildække Thomas Rathsacks portræt på den såkaldte jægergang i Aalborg, hvor alle elitesoldaterne hænger fra 1961 og frem til i dag.

– Jeg trak på smilebåndet af det. Men de skulle kraftedeme sende mig en medalje og takke mig for alle de millioner, de har sparet i markedsføring, lyder det fra Thomas Rathsack.

Se Thomas Rathsack og de kendte aspiranter i "Korpset - gjort af det rette stof" hver mandag kl. 20 på TV 2.

GALLERI: Jægersolat Thomas Rathsack (Foto: Aller Medier)

Læs mere om: