15. mar. 2011
Af af Peter Juul

Janni Pedersen kender de hårde drenge

Janni Pedersen
Janni Pedersen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
- Mit job er verdens bedste, siger TV 2’s kriminalreporter.

Men 42-årige Janni Pedersen har også oplevet trusler fra rødderne hjemme på Nørrebro - og hun slapper bedst af med at bage rugbrød og se "Friends" i TV med sin datter.

"Hej Bella", siger de andre hundeluftere på Københavns Nørrebro, når Janni Pedersen går tur med sin fem år gamle Beagle. Man kender jo hinanden på hundene, og selv om Janni også er et kendt ansigt på TV, er det stadig mest "Hej Bella", hun hører der i de smalle gader. Bella, som betyder smuk.

Men der er da undtagelser. Som for eksempel den tidlige morgen, Janni med søvn i øjnene og morgenhår lige skulle ned med hunden, og en mand spontant tiltalte krimireporteren fra TV 2:

- Er du virkelig så grim i virkeligheden!

"Politistikker"

Det var en nærmest grænseoverskridende uforskammet bemærkning, men sådan er det åbenbart også at være et kendt ansigt. Janni tog det med et smil, fordi det normalt er sådan, hun er. Smilende, venlig, imødekommende - men også helt klar og bestemt i mælet, når det en sjælden gang er nødvendigt. Hun er en af de mest markante værter på TV 2-News, men hun er også noget så sjældent som kvindelig krimi-reporter i en verden, som ellers mest er maskulin.

- Normalt er det en fordel for mig, at jeg kender navnene på en del af rødderne her på Nørrebro, og at de også ved, hvem jeg er. Men jeg har da hørt ord som "politistikker" og "medieluder". Nogle af de unge fra banderne omkring Blågårds Plads har optrådt en smule truende og råbt grimme ting efter mig. Men i stedet for at gå i angst, ringede jeg selv til en af bandelederne. Jeg bad ham sige til dem, at de meget gerne må lade mig være i fred. Det gjorde han. Og siden har der ikke været problemer.

Læs mere om: