Tirsdag, 22. maj 2018 - af Christinna Braun

Janni Pedersen og ægtemanden debuterer som krimiforfattere

Foto: Hanne Juul
TV 2 News-værten Janni Pedersen og ægtemanden Kim Faber skriver på en kriminalroman, der forventes at være færdig til næste forår.

Janni Pedersen har i mange år fungeret som kriminalreporter på TV 2, og nu prøver hun for første gang lykken med at skrive sit eget krimistof.

Hun og ægtemanden Kim Faber, der er journalist på Politiken, begyndte nemlig for et års tid siden at skrive på deres første kriminalroman sammen, og de har netop skrevet under på en forlagskontrakt med Politikens Forlag.

- Kim har længe tænkt på at skrive en bog, og jeg var helt klar, da han spurgte, om jeg ville være med, fortæller Janni Pedersen til BILLED-BLADET.

Godt samarbejde

Janni Pedersen og Kim Faber har været sammen i 23 år, men det er første gang, de arbejder sammen om en kriminalroman.

Det er ifølge Janni Pedersen gået upåklageligt at arbejde sammen som mand og kone.

- Vi arbejder rigtig godt sammen. Kim skriver virkelig godt og er rigtig god til beskrivelser og til at gøre sproget levende. Derfor har vi gjort det sådan, at jeg skriver et kapitel, og så afleverer jeg det til ham, og så skriver han det ind i den samlede tekst, forklarer Janni Pedersen.

Bruger erfaringer fra virkeligheden

Janni Pedersen har i mange år arbejdet som kriminalreporter på TV 2 og har kunnet hente meget inspiration til bogen derfra.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Jeg kan ikke undgå at blive inspireret af ting, jeg har oplevet som reporter, så jeg har helt sikkert brugt meget af min erfaring, siger Janni Pedersen.

Der er to karakterer i romanen – Janni Pedersen skriver kvinden, og Kim Faber skriver manden.

- Jeg har dog fået at vide, at der nok skal ryddes lidt ud i min karakter, fordi hun bander for meget. Men det afspejler nok mig meget godt, for jeg bander også som en gammel travhest, griner Janni Pedersen.

Janni Pedersen og Kim Faber arbejder lige nu på slutningen af krimien, der forventes at udkomme til næste forår. 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden