Jarl Friis-Mikkelsen om Grethes jul: Det har været hektisk

Jarl Friis-Mikkelsen

Jarl Friis-Mikkelsen

Foto: Lars '
Jarl Friis-Mikkelsen og resten af holdet bag "Grethes jul" har haft travlt med at blive færdige med adventskalenderen.

Hver mandag kan man for tiden se ”Grethes jul”, men det er ikke mange måneder siden, at ideen til adventskalenderen med Peter Frödin i hovedrollen opstod.

Det var nemlig så sent som i juni, at idemanden til den oprindelige serie ”Grethe”, Jarl Friis-Mikkelsen, blev spurgt, om han havde en ide til en julefortælling om den elskede karakter. 

Jarl Friis-Mikkelsen i tænkeboks

- Så måtte man jo i tænkeboks, så det er gået rimelig hurtigt. Jeg fik en ide, de kunne lide, og så gik produktionsselskabet og jeg i gang, forklarer 69-årige Jarl Friis-Mikkelsen, der har været med til at skrive manuskriptet og instruere serien. 

- Det var bare at tage en dag ad gangen og lade være at stresse for meget. Vi gik i gang med at skrive manuskripter, så skuespillerne havde noget at læse. De var ikke færdige, inden vi begyndte at optage, så det var noget med at sidde om aftenen og skrive manuskript. Det har været et hektisk forløb, men nogle gange kan man håbe, det kommer bedre ud, end hvis man har tid, forklarer Jarl Friis-Mikkelsen om ”Grethes jul”.

Man kunne første gang se Peter Frödin i rollen som Grethe i 2016, og mandag aften kan man se andet afsnit af "Grethes jul" klokken 20.30 på TV 2. 

Peter Frödin i "Grethes jul". 
Foto: Kristian Brasen/TV 2

Peter Frödin i "Grethes jul". 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden