2. okt. 2015
Af Helle Skram de Fries

Jens Werner får La Glace-kage opkaldt efter sig

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/20151002_jsu5457_copy.jpg
Foto: Jesper Sunesen
Danmarks ældste konditori La Glace henvendte sig til "Vild med dans"-dommer Jens Werner og spurgte, om han ville lægge navn til en ny kage, så nu kan man få en Werners valsetærte.

Jens Werner blev både beæret og overrasket, da La Glace henvendte sig til ham for at høre, om han ville lægge navn til en ny kage.

Torsdag 8. oktober fylder Danmarks ældste konditori 145 år og har i den anlending kreeret nogle nye kager - og en af dem er altså nu navngivet som Jens Werners valsekage.

- Jens Werner er en rigtig god kunde hos os, og når han er gæst i konditoriet sker det, at han byder en fra personalet op til dans. Derfor fik vi ideen til Wernes valsetærte, fortæller konditori-ejer, Marianne Stagetorn.

Jens Werner: En ære

Jens Werner sagde ja til at lægge navn til den lækre tærte, men var meget overrasket over at blive spurgt.

- Det er jo en stor ære at komme i liga med blandt andre Napoleon og Sara Bernhardt, så jeg måtte ringe op efterfølgende og spørge, om jeg virkelig havde forstået det rigtigt, griner Jens Werner.

Tærten er en salig kombination af surt og sødt - nemlig rabarber hyllet i sødme fra marcipan og med sprød overflade af crumble og mandelflager.

- Præcis som Jens Werner selv. Skarp, men samtidig sød og sprøg i kanten, lyder det fra Marianne Stagetorn.

Og chefkonditor, Lars Juul, forsikrer, at tærten smager ganske vidunderligt.

Den påstand bliver testet inden "Vild med dans" program fire fredag 2.oktober af Jens Wernes tre dommer-kollagaer, der skal agere smagsdommere, inden de skal bedømme de ti "Vild med dans"-par.

- Ja, vi mødes altid i god tid inden showet og får en kop kaffe, og jeg har adviseret mine kollegaer om, at jeg har en valse-tærte med, fortælller Jens Werner.

Læs mere om: