2. okt. 2016
Af Henrik Salling

Jes Dorph og kæresten samlede ind til Røde Kors

Jes Dorph, Mai-Britt Haurholm
Jes Dorph, Mai-Britt Haurholm
Foto: Jeppe Michael Jensen
Sammen med kæresten trodsede TV-værten støvregnen til fordel for flygtninge i Syrien.

De grå skyer hang tungt over københavnsområdet, da Dansk Røde Kors’ store landsindsamling tog sin begyndelse i dag klokken 11.00

Men trods det truende vejr mødte et hav af danskere op for at få udleveret deres indsamlingsbøsser og i den gode sags tjeneste bruge tre timer af deres søndag.

Blandt andre "Go’ Aften Danmark"-værten Jes Dorph-Petersen, som langt fra var i tvivl om sin deltagelse trods regn og efterårsvind.

- Jeg meldte mig et halvt minut efter, jeg havde fået en sms fra Røde Kors om, at de manglede indsamlere. Jeg havde lige læst om alt det, der sker i Aleppo i Syrien, så jeg synes, det ville være tarveligt ikke at deltage, sagde Jes, som sammen med sin kæreste, Mai-Britt Haurholm, fulgtes til udleveringskontoret, hvor de fik udleveret hver sin indsamlingsbøsse.

Samler ind hver for sig

- Jeg har fået den mindste rute. Du har mere du skal nå, for du har to streger på dit kort, sagde Mai-Britt drillende.

- Vi samler ind i Hellerup, hvor der generelt ligger villaer. Så man når at besøge færre huse, end hvis det havde været etagebyggeri. Indkørslerne er simpelthen længere. Så man skal gå længere. Til gengæld kan man være heldig at løbe ind i nogen, som giver meget, sagde Jes fortrøstningsfuldt inden de to – hver for sig – gik ud på ruterne.

LÆS MERE: Jes Dorph har fået ny kæreste

Læs mere om: