Tirsdag, 5. januar 2021 — af Pia Meisner

Jes Dorph-Petersen fyret fra TV 2

Jes Dorph-Petersen
Jes Dorph-Petersen
Foto: Mikael Rieck
TV 2 vil ikke længere benytte 61-årige Jes Dorph-Petersen som vært efter en intern Meeto-undersøgelse. Det fortæller Jes Dorph-Petersen i en pressemeddelelse via sin facebookprofil.

TV 2 har valgt at stoppe samarbejdet med Jes Dorph-Petersen, der gennem årene har været en af TV 2's mest benyttede værter.

Det afslører 61-årige Jes Dorph-Petersen via sin facebook-profil.

"Ledelsen i TV 2/Danmark har i forbindelse med sin meeto-undersøgelse af kulturen på TV 2 besluttet, at jeg ikke længere må optræde i fjernsynet for stationen. Jeg er erklæret uønsket som vært på TV 2’s kanaler på baggrund af to episoder i 2001 og 2003", skriver Jes Dorph-Petersen.

Jes Dorph-Petersen taler ud

I samme meddelelse understreger Jes Dorph-Petersen, at han er både rystet og skuffet over den behandling, han har fået af TV 2.

Af samme årsag har Jes Dorph-Petersen valgt at fortælle sin side af sagen i Politiken onsdag den 6. januar 2021.

Overfor TV2.dk bekræfter TV 2's presseafdeling, at Jes Dorph-Petersen er blevet afskediget efter en intern undersøgelse om seksuelt krænkende adfærd på TV 2.

Jes Dorph-Petersen har indtil nu været ansat hos tv-produktionsselskabet Nordisk Film, der producerer "Go' aften live" for TV 2

"Men fordi mit job på Nordisk Film udelukkende består i at være vært på TV 2’s programmer og at TV 2 har afgørende indflydelse på valget af værter, har jeg og Nordisk Film i fuld forståelse og venskabelighed underskrevet en opsigelsesaftale. Hvad der skal ske nu, ved jeg ikke", skriver Jes Dorph-Petersen på sin facebookprofil.

På skærmen i over 30 år

Jes Dorph-Petersen har lavet tv siden 1989 og var i perioden 1991 til 2011 studievært på TV 2 Nyhederne.

Fra 2012 til 2015 arbejdede han for Viasat som sportsvært.

I 2015 vendte Jes Dorph-Petersen tilbage til TV 2 for at være vært på "Go' aften Danmark" og har den seneste tid været vært på "Go' aften live".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden