Søndag, 29. november 2020 - af Helle Skram de Fries

Jes Dorph-Petersens farvel til den bedste kollega han har haft

Jes Dorph-Petersen
Jes Dorph-Petersen.
Foto: Thomas Laursen
Vejrværten Per Christiansen stopper på TV 2 til nytår og hyldes af sin gode ven Jes Dorph Petersen.
I en alder af 68 har TV 2’s vejrvært Per Christiansen valgt at sige op.   Det er skidt for seerne, men nok meget godt for Per, mener Jes Dorph-Petersen på sin Facebook-profil, som BILLED-BLADET har fået lov til at citere fra.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Her mindes han blandt andet de tosserier, Per Christiansen er kendt for blandt sine kollegaer.

 

En orange kuvert på hovedet

”For eksempel da han midt i en travl arbejdsdag på Nyhedsredaktionen i Odense tog en orange cirkulationskuvert på hovedet, lidt som en pave-hat og begyndte at hoppe op og ned på den hydrauliske kontorstol, mens han råbte nogle mystiske afrikansk-inspirerede lyde – opfundet på stedet og helt uden mening”.  

Den bedste kollega

”Per Christiansen, der heldigvis stadig er lyslevende og kun 68 år gammel, er nok den bedste kollega, jeg nogensinde har haft. Han er jovial, loyal, sjov, alvorlig, betænksom, gavmild, dygtig, forholdsvis klog og – allermest – en massivt god kammerat og ven.”, skriver Jes Dorph-Petersen.   Det private foto er taget for to år siden, hvor de to venner mødtes på Læsø.  
 
Foto: Privat
  Han bemærker også, at vennen Per kan være irriterende. På den fede måde.   ”Som da han tog den omtalte cirkulationskuvert på hovedet, så alle os omkring ham blev bragt ud af vores forestilling om, at vi lavede noget virkelig vigtigt i sandhedens tjeneste. Per hader nemlig selvhøjtidelighed. Han kan simpelthen ikke holde ud, når folk i faget puster sig op.”   
  Men Per Christiansen er også svær at blive klog på, mener Jes Dorph-Petersen.   ”For det næste øjeblik kunne Per Christiansen lægge cirkulationskuverten langt væk – og sidde bøjet over computeren og kæmpe for at få en historie på plads til Nyhederne.   

Speciale i vejrudsigt

Eller en vejrudsigt, som blev Pers speciale de sidste syv af hans 25 år på TV 2.    Nu får Per alverdens tid til at lufte Phister. En sød, men også meget mærkelig dansk-svensk gårdhund, fordi den altid knurrer af undertegnede….   
 
Foto: Lars Aarø
 

Slut med at pendle

"Til gengæld har Per været mere heldig med valget af kone end af kæledyr. Søde, blide, kloge, smukke, tålmodige Zita, som nu får ham rendende konstant, når det er slut med at bo mellem alle arbejdsdagene i en pendler-lejlighed i Odense”, konstaterer Jes Dorph-Petersen og uddyber:   ”Zita og Per har heldigvis også tilsammen tre børn og syv børnebørn at underholde. Samt altså Phister…" Og mon ikke der også bliver mere tid til at hygge derhjemme.   Fotoet her er taget i 2017, hvor BILLED-BLADET var på besøg i privaten i Aalborg.  
Foto: Lars Aarø
 

Den sidste vejrudsigt

"Vi ses udenfor TV 2, min ven. Må din sidste vejrudsigt fra Odense varsle uendelig solskin over dig, Zita og Aalborg. Samt Phister”, slutter Jes Dorph-Petersen sin hyldest til sin gode ven og kollega.  
 
Foto: Privat
 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden