7. jan. 2012
Af af Frodi Holm Knudsen

Jes Dorph-Petersens nostalgiske nytårsaften

Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone
Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone på plads foran Amalienborg.
Foto: Ole Bjørk
Dækningen af dronningens nytårstale 2011 blev TV-værtens sidste.

En af rigets mest folkekære skærmtrolde, Jes Dorph-Petersen, forlader nu TV 2 og dermed tjansen som kommentator på kongelige begivenheder. Det var derfor ikke uden vemod, at Jes nytårsaften for sidste gang stod på Amalienborg sammen med sin mangeårige makker og veninde, Natasja Crone.

- Jeg gætter på, det er 15. gang, jeg står her. Og det er så sidste gang i mit liv, må jeg erkende. Jeg er afklaret omkring det, men også nostalgisk.

- Ja, jeg har en lille klump i halsen. Det har været noget af det sjoveste at lave overhovedet, fortalte Dorph-Petersen, som bagefter skulle hjem til dækket bord og 11 gæster.

Tidligt i seng

Natasja Crone er også erfaren udi kunsten at lave TV på årets sidste aften. Fire gange har hun stået på Amalienborg nytårsaften for DR og fire gange sammen med Dorph for TV 2.

- Jeg holder lav profil i aften, da jeg skal på arbejde igen i morgen. Så det bliver stille og roligt for mit vedkommende og tidligt under dynen, lød det fra en ellers veloplagt Natasja Crone.

Det er sjovt!

Hun er kendt som den dybt seriøse vært på TV Avisen, men Tine Götzsche er også til glimmer og glamour og nyder derfor at dække dronningens nytårstale på Amalienborg.

- Det er så sjovt. Der er en helt speciel stemning. Jeg har været her hele dagen og har talt med flere turister. De synes jo, det er noget helt særligt i Danmark, fordi vi her kommer så relativt tæt på dronningen, fortalte en Tine Götzsche i perlende humør.

Nerver på

Tines makker på DR var Mark Stokholm, hvis humør også var i top:

- Det er fantastisk at være med til! Selvfølgelig har jeg lidt nerver på, men heldigvis har jeg erfarne Tine at læne mig op ad, lød det fra nybegynderen, som senere skulle fejre nytår sammen med familie i Holbæk.

Læs mere om: