Lørdag, 9. juni 2018 - af af Trine Larsen

Jes og Sarah står sammen mod tortur

Jes Dorph-Petersen og Sarah Grünewald

Jes Dorph-Petersen og Sarah Grünewald

Foto: Lars H. Laursen
TV-værterne Sarah Grünewald og Jes Dorph-Petersen var værter ved Dignity-dagen i Kongens Have i København.

Lige nu er det festlige makkerpar ved at køle ned efter en varm sommerdag i det indre København, hvor de kædede Dignity-dagen sammen.

En folkefest

Dignity-dagen er arrangeret af Instituttet mod tortur og trods den alvorlige sag, sker det som en folkefest.

Kongens Have var nemlig omdannet til en mangfoldig arena for god musik og sjove aktiviteter, der kunne nydes sammen med lækker mad og drikke omgivet af vigtige budskaber.

Gør en forskel

Alt sammen for at sætte fokus på tortur og torturofre.

Det er henholdsvis fjerde og tredje gang, at Sarah Grünewald og Jes Dorph-Petersen stiller frivilligt op i den gode sags tjeneste for Dignity.

- Vi skal ikke acceptere tortur. Det er en grusom og umenneskelig handling, som er helt uacceptabel, sagde både Jes Dorph-Petersen og Sarah Grünewald, der arbejder for Dignity, fordi de gør en forskel.

Vigtig sag

- Det er en vigtig sag for mig. Dignitys arbejde gør, at fremmede og flygtninge, som har været udsat for tortur, får hjælp. Får hjælp til at komme videre i deres liv og blive velfungerende i det Danmark, som jeg godt kan lide at være en del af, fortalte "Vild med dans"-værtinden.

-Hvad folk under tortur bliver udsat for er så kynisk og vildt, at det er næsten ubegribeligt. Det skal vi kæmpe imod og forebygge, understregede Jes, der ligesom Sarah synes det er helt fint at pakke budskabet om tortur ind i hyggeligt samvær for børn og voksne, kombineret med skøn musik af Place on Earth, færøske Teitur og NOAH.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden