10. sep. 2020
Af John Lautrup

Jesper Steinmetz: Derfor kommer jeg aldrig hjem

Jesper Steinmetz
Jesper Steinmetz
Foto: Gregers Overvad
Jesper Steinmetz, TV 2s mand i USA, betaler gerne prisen for at være kæreste med en irsk kræftforsker.

Jesper Steinmetz, TV 2's 53-årige USA-korrespondent, elsker Danmark, men han kommer næppe hjem for at bo igen. Det er der to grunde til. Det kosmopolitiske liv er gået ham i blodet, og så er der lige det med kæresten, kræftlæge dr. Kieron Dunleavy.

– Han har lige skiftet job og er blevet professor på Georgetown University i Washington. Det vil sige, at han i hvert fald skal blive i USA nogle år endnu, og det skal jeg så også. Kieron er irer og synes da også, at vi skal hjem til Europa en dag, men det bliver hverken Danmark eller Irland, fortæller Jesper Steinmetz, som er i Danmark for at holde sommerferie og præsentere sin nye bog ”Live fra Amerika” – en kalajdoskopisk beretning om Donald Trumps splittede USA og hans eget liv som korrespondent. Den udkom tirsdag den 8. september.

Hverken Danmark eller Irland! Jamen hvorfor dog ikke?

– Problemet er, at Kieron skal kunne finde et passende job. I USA arbejder han sammen med de bedste forskere i verden i et miljø, som bare er toppen af poppen. Uden at forklejne Danmark vil han ikke kunne finde det samme her og heller ikke i Irland. Det er for småt. Så jeg tror, det ender med enten Paris eller London. Der vil der være nogle muligheder for ham, forklarer Jesper Steinmetz.

Læs stort intervieiw med Jesper Steinmetz i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 10. september.

Læs mere om: