Lørdag, 24. december 2022 - af Karina Didriksen

Josephine Højbjerg tager afsked med Tinka efter fem år: Det er sørgmodigt

Albert Rosin Harson og Josephine Højbjerg i "Tinka og Sjælens spejl".
Albert Rosin Harson og Josephine Højbjerg i "Tinka og Sjælens spejl". 
Foto: Per Arnesen/TV 2
Den unge skuespiller Josephine Højbjerg er nu klar til at sige farvel til sin elskede Tinka-rolle i TV 2's julekalender.

Josephine Højbjerg var kun 14 år gammel, da hun blev landskendt som halvnissen Tinka, og siden da har hun fortsat julekalenderrejsen.

Hver dag i december har seerne kunnet opleve den unge bornholmer i ”Tinka og Sjælens spejl”, der er den tredje julekalender i rækken. Men nu er det slut.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der kommer ikke flere ”Tinka”-julekalendere, og Josephine Højbjerg er nu klar til at sige farvel til rollen. Hun føler, at tiden er inde til at prøve kræfter med noget nyt.

- Jeg er en ung skuespiller, og jeg drømmer om at lave skuespil i fremtiden. Det er det, jeg gerne vil have som levevej. Så jeg vil gerne vise, at jeg kan andet end at spille Tinka, forklarer Josephine Højbjerg til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Jeg skal lave en ny tv-serie i det nye år, og jeg synes, det er dejligt at prøve noget helt anderledes, og hvor rollen også er helt ny.

En stor oplevelse

Selv om Josephine Højbjerg ser frem til nye eventyr, så understreger hun, at Tinka altid vil have en plads i hendes hjerte.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har nydt at spille Tinka, og nu også Flora. Det har været en stor oplevelse for mig, siger Josephine Højbjerg og fortsætter:

- Jeg føler også, at det er lidt sørgmodigt, at vi nu står her, og at det er tredje sæson. Det er en afslutning på historien.

Her ses hun med sin gode kollega Albert Rosin Harson, som har spillet Lasse i julekalenderen. 

Albert Rosin Harson og Josephine Højbjerg i 2022.
Foto: Martin Høien

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden