Torsdag, 16. december 2021 - af af Malan Joensen og Majken Munk

Kæmpe ændring i X Factor: Ny regel er aldrig set før

Martin Jensen, Kvamie Liv og Thomas Blachman.
Martin Jensen, Kvamie Liv og Thomas Blachman.
Foto: Hanne Juul
Når den nye sæson af "X Factor" ruller over skærmen til januar, er der en historisk ændring i programmet.
Snart er det "X Factor"-tid igen, men ikke alt er, som det plejer at være.    I forhold til de tidligere år, er der nemlig en kæmpe ændring i den nye sæson.   
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  En fast del af det ikoniske "X Factor"-format plejer at være, at de tre dommere, der i år er Kvamie Liv, Thomas Blachman og Martin Jensen, inden liveshows får tildelt hver deres kategori: De unge, 23+ og grupper.   I år skal de dog ikke tildeles hver deres kategori: De skal i stedet arbejde med deltagere fra alle tre kategorier. Det er netop blevet afsløret ved et pressemøde.   
  De tre dommere skal ovenikøbet også selv fordele deltagerne i de tre kategorier i mellem sig, og hvis der er én deltager, som alle gerne vil arbejde sammen med, er det op til dommerne selv at afgøre, hvem deltageren ender hos.    - Vi har i et stykke tid ønsket os at ændre den måde, dommerne får fordelt artister og grupper på, men den slags er ikke bare lige til med et internationalt format som "X Factor". Nu har vi som det første land i verden fået godkendelse til at ændre den del af formatet, og vi glæder os helt vildt til at se, hvad det kommer til at betyde for konkurrencen og for programmerne i det hele taget, udtaler Dorte Borregaard, underholdningsredaktør for TV 2.  
  I samme forbindelse laves "5 Chair Challenge" om til "6 Chair Challenge", hvor dommerne skal sortere halvdelen af deres udvalgte deltagere fra. Når de kommer til bootcamp, har hver dommere to deltagere med fra hver kategori, og her bliver yderligere sorteret fra, således at dommerne har én deltager fra hver kategori med til liveshows.  
  Begyndelsen af den nye sæson følger de tidligere, således at de tre første udsendelser er auditions, der foregår på den klassiske "X Factor"-facon.   Den nye sæson har premiere på TV 2 den 1. januar 2022.     

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden